Restoranitest: NOA ja OKO tegijate uus restoran Nõmmel

16. september 2017, 09:00
Paju villa Nõmmel
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170916/USEFUL/170919778/AR/0/Paju-villa-Nõmmel.jpg

Tallinna Nõmme aedlinn sai suvel rikkamaks: eelmise sajandi kolmekümnendate aastate vaimu kandvas Paju villas avati restoran, mille tegijad-omanikud on tuntust ja tunnustust kogunud Noa, Tuljaku ja OKOga.

Peakokk on Joonas Koppel, kes pole küll nii kuulus kui restoranigrupi esinägu Tõnis Siigur, kuid omajagu tuntust on kogunud temagi. Nii et kvaliteedigarantii oli uuel restoranil olemas juba enne avamist.

Kuigi napp, pakub toidukaart palju põnevust. Tandemil Siigur-Koppel on hämmastav võime ühele ja samale teemale ikka ja jälle uusi variatsioone välja mõelda. Nii meenutab ka Paju villas nii mõnigi roog varasemat, kuid ainult meenutab, mitte ei kopeeri.

Paju villa restorani menüü pakub palju põnevust.

Eriti meeldivad mulle mängud tomatiga. Seekord on tomat täidetud mozzarella ja pestoga, kuid näeb välja justkui äsja varre otsast nopitu, basiilikuleht värskust kinnitamas. Teine lemmik, sidrunibrüleekook oli seekord saanud kerge männiokkamaitsestuse, mis männirohelisel Nõmmel eriti kohane tundus olevat. Surf ja turf ilmus seekord pasta kujul, lõhe balansseeris osavalt küpsuse piirimail nagu ikka.

Nooruslikult hoogne teenindus

Kõige toredamaks roaks osutus eelroog nimega tursamaks ja õhik. Tursamaksa „taramasalataga“ ja ohtra riivjuustuga kaetud saiaviil näeb välja kui pikaks venitatud bolonka. Kui tundsin huvi, mis taramasalata koostisse kuulub, lühendas noor kelner selle taramasalaks ja lasi fantaasial lennata.

Paju villa restoran on kui gastronoomiline teater.

Kokad olla just hiljuti Indias käinud ja seal õppinud India moodi tursamaksa valmistama. Imestasin, et kuidas nende turskadega seal Indias ikka lood on, tursk ju külma vee kala. Noormees lükkas mu kõhklused ümber: turskadel on palju liike ja tegemist on põlise India roaga ning tõi näiteks tapjahai, kellele sobiksid ka meie mered, kui ta ainult Taani väinadest läbi mahuks.

Ilmselgelt puhas bluff, aga esitatud sellise enesekindlusega, nagu oleks tegemist teatri ja monotükiga. Mida muud see restoran siis ongi, kui gastronoomiline teater, suures osas pealegi improvisatsiooniline. Plaksutama just ei hakka, aga kui toit maitseb, pole ju vahet, mis maa roog see taramasalata on, India või Kreeka, nagu ma seni teadsin.

Saladuslikud joogid

Mitte ainult roogade tundmises, vaid ka jookide pakkumises on noorel, üksnes neli kuud avatud olnud restoranil arenguruumi. Joogikaardil on kirjas ainult veinid, kuid kuna juhtusime istuma baarileti lähedal, nägin, et aeg-ajalt toimetati seal vägagi eriliste pudelitega. Ühes oli näiteks omavalmistatud kurgimahl, mida kasutati nii alkoholiga kui ka alkoholita segujookides. Mida baar pakub, selgus alles siis, kui küsima hakkasime. Aga kui poleks näinud, poleks ju osanud küsidagi, eksju? Pettumust valmistas ka dessertjookide nappus – männi tartleti juurde oskas ettekandja pakkuda vaid Jaanihanso siidrit.

Kaua renoveeritud kauni hoone sisekujundus valmistas mõningase pettumuse. Jah, ilus ja maitsekas küll, kuid põhjamaiselt jahe ja vaoshoitud. Pilkupüüdvaimaks elemendiks on disainervalgustid, igas ruumis erinev.

Disainervalgustid on Paju villa restorani interjööri pilkupüüdvaimad elemendid.

Hiljuti Äripäeva tunnustava märgi pälvinud restoranid

“Äripäev soovitab” kleepsu pälvivad alates 2016. aastast söögikohad, mis saavad restoranitestis kokku 25 või rohkem punkti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. September 2017, 09:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing