Anu Jõgi • 5 juuni 2019

Tehase kolinud elektroonikatootja kaotas käibes

Foto: Éolane Tallinn

Eelmisel aastal tehase ühest asukohast teise kolinud elektroonikatööstuse Éolane Tallinna eelmise aasta müügitulu kahanes aastaga 6 protsenti ja oli 64 miljonit eurot.

Ettevõtte kasum oli ligi 1,5 miljonit eurot, selgub Infopanka jõudnud ettevõtte värskest aruandest.

2018. aastal oli Éolane Tallinna peamine fookus uue tehase ehitamisel ja kolimisel. "Éolane Tallinna ambitsioon on kasvatada käivet ühe kolmandiku võrra iga järgneva kolme aasta jooksul, samal ajal parandades ka konkurentsivõimet. Uue tehase avamisega kasvab ettevõtte pind kolmes etapis ligi 11 000 ruutmeetrini, mis lubab tootmismahtu ja töökohtade arvu oluliselt suurendada," kirjeldab elektroonikatootja oma sihte.

Elektroonikatootja Éolane kolis tehase ühest hoonest teise, ilma et tootmine oleks katkenud. Éolane Tallinna juhatuse liige Tuuli Tromp rääkis Kinnisvarauudistele, kuidas see toimus.

Möödunud aastale tagasi vaadates näeb Éolane Tallinn autotööstuse turgude suurt dünaamilisust nii oodatust suurema müügi kui ka uute hinnapakkumistega. Samal ajal vähenes äritegevus telekommunikatsioonisegmendis järsult võrreldes 2017. aastaga. "Kliendiportfelli mitmekesisus aitas vähendada languse mõju meie tegevusele," märgib ettevõte aruandes. "Elektroonikatööstuse komponendikriis jätkus ka 2018. aastal, lisakulud ja jõupingutused aitasid tagada jätkuvad õigeaegsed tarned meie klientidele."

Éolane Tallinna peamised tooted on eriotstarbelised kommunikatsiooniseadmed, LED-sise- ja välisvalgustid autotööstusele, moodulid sidevõrgusüsteemidele, voolu- ja pingemuundurid, tahvelarvutid ning nende moodulid.

Hetkel kuum