Restoraniärimees: käibemaksu langetus puhastaks turu mustast rahast

    Restoranide käibemaksu leevendamine tõstaks ettevõtjate konkurentsivõimet, kuid samas vähendaks ka maksudeta palkade maksmist, arvab restoranide Lee ja Lore omanik Kristjan Peäske.

    “Hästi hea näide on Leedust, kus käibemaks langes COVIDi ajal kaks korda, kuid tegelikult maksulaekumised hoopis kasvasid. See tähendab, et äridel ei olnud enam põhjust tegeleda musta rahaga,” rääkis Peäske Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

    Intervjuus tegi Peäske ülevaate, kuidas restoraniäridel läheb, kuidas on turgu mõjutanud Michelini tärni tunnustused ja millised on väljavaated suveks. Samuti rääkis ta, kuidas on käima läinud tema uued cateringi ja lõunasöögikoha ärid. Lisaks rääkis Päeske heategevuslikust õhtusöögist “Lapsed söönuks”, millega ta kogub raha Toidupangale. 

    Foto autor: Raul Mee

    • Hommikuprogramm
    • 14.03.2023
    KIIRUS:
    Restoraniärimees: käibemaksu langetus puhastaks turu mustast rahast
  • Hetkel kuum