Äripäev • 25. oktoober 2018 kell 10:29

Jätame osa maksudest inimestele ise kulutamiseks

Dmitri Jegorov ja Jaan Pillesaar  Foto: Äripäev

Saates "Isemajandav Eesti" on juttu ettevõtja, teenusmajanduskoja juhi Jaan Pillesaare ideest jätta osa maksudest inimeste pangakontodele sihtotstarbeliselt kulutamiseks.

Oma hinnangu annab sellele ka rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsler Dmitri Jegorov. Tuleb välja, et see polegi utoopia ja ehk ühel hetkel saabki inimene ise otsustada, mis ülikooli või mis raviasutusele ta oma maksuraha oma pangakontolt suunab. Samuti on digitaalsed lahendused täna sellised, et saame ilma inimesi vahele palkamata aru, kes vajab mõnda sotsiaalset toetust, kes mitte. Ühesõnaga, kui sa hoolid oma maksurahast, seni riigilt saadavatest teenustest ja arvad, et teeksid nii mõnigi kord poliitikutest targemaid valikud, kuula saadet!

Saadet juhib Meelis Mandel.

Hetkel kuum