Spekulatsioon: president ei taha uut valitsust enne Putiniga kohtumist

President Kersti Kaljulaid (valges) ja Reformierakonna juht Kaja Kallas (mustas kleidis) eile riigikogu avaistungil.  Foto: Liis Treimann

President Kersti Kaljulaid võis Reformierakonna esimehele Kaja Kallasele teha valitsuse moodustamise ettepaneku, et Keskerakonna, EKRE ja Isamaa valitsus saaks asuda ametisse pärast Eesti ja Venemaa presidentide kohtumist, rääkisid saates "Äripäev eetris" ajakirjanikud Aivar Hundimägi ja Askur Alas.

Lisaks võeti saates jutuks välisinvestorite suur huvi eestlaste omanduses ettevõtete vastu – viimasest nädalast pärinevad uudised nii TransferWisest kui ka Vopak E.O.S.-ist. Reutersi anonüümsetele allikatele tuginedes plaanib TransferWise teha uue rahakaasamise, millega loodetakse kaasata 300 miljonit dollarit, mis kasvataks ettevõtte väärtuse 4 miljardi dollari juurde.

Nii kasvab sügisel ilmuva Äripäeva Rikaste TOPi esiotsa vara väärtus ilmselt TransferWise'i toel hüppeliselt ja saavutab kõigi aegade suurima tulemuse. Seega võidab tõenäoliselt ka sel aastal rikaste edetabeli eelmise aasta võitja Kristo Käärmann.

Eelmisel aastal võitis TransferWise'i asutaja Kristo Käärmann rikaste edetabeli 258,2 miljoni euroga ning teine asutaja Taavet Hinrikus oli 238,6 miljoni euroga teisel kohal. Toona arvestas Äripäev, et TransferWise'i väärtus on 1,6 miljardit dollarit.

Saates arutlesime selle üle, kui suur oleks Käärmanni ja Hinrikuse vara väärtus pärast järjekordset rahakaasamist.

Lisaks tuli veel juttu teistest nädala olulisematest poliitsündmustest, Omniva maksuaukudest, rahandusministeeriumi kevadprognoosist, Luminori ja Danske kodulaenude müügist ning IKEA Eestisse tulekust.

Kuula saadet "Äripäev eetris" Äripäeva raadio podcast'ide keskkonnast.

Hetkel kuum