• Jaga lugu:

  Ettevõtja rahapesuveega aknast välja

  LHV panga rahapesu tõkestamise üksuse juht Aivar Paul (vasakul) ja maksuekspert Villy Lopman advokaadibüroost RASK.Foto: Andres Laanem

  „Seoses rahapesu tõkestamise meetmetega on täna on tekkinud olukord, kus ettevõtjalt on ära võetud teenusepakkujad, keda nad väga usaldavad – audiitorid, raamatupidajad, advokaadid, pangad“, ütleb advokaadibüroo RASK maksuekspert Villy Lopman.

  Teenusepakkuja peab põhjalikult tutvuma kliendi taustaga, enne kui ta üldse saab teenust osutama hakata. Seetõttu on nüüd juba suur sündmus, kui klient saab sõlmida näiteks advokaadibüroos lepingu ja teda hakataksegi nõustama, või et talle tehakse pangakonto. Olukord on võrreldav patsiendi omaga, kes on tulnud arsti juurde, aga selle asemel, et hakata tema muret kuulama, uurib arst hoopis tema tausta ja seda täiesti detailselt. Samamoodi peavad pangad ja näiteks advokaadi- ja õigusbürood uurima põhjalikult kliendi tausta ja alles siis saavad temaga lepingu sõlmida ning hakata teenust osutama.
  Kuidas uutes oludes hakkama saada ja millised võimalused on pankadel ning teenuseosutajatel, sellest kõnelevad maksuekspert Villy Lopman advokaadibüroost RASK ja LHV panga rahapesu tõkestamise üksuse juht Aivar Paul. Vestlust suunavad Äripäeva teabevara vanemtoimetaja Heidi Saar ja toimetaja Kai Koks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Riigikohus muutis kevadel vastutuse põhimõtteid kortermajade veetorude purunemisel
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.