Karl-Eduard Salumäe • 7. aprill kell 7:25
Saated
Ainult tellijale

Ekspert: kriis tuli autotööstusele halval ajal

Võrreldes Lõuna-Euroopa autotootjatega on mõnevõrra parem seis Saksa tootjatel, kellel on olemas suuremad reservid.  Foto: Raul Mee

Autotootjate väga suured kulutused pole elektritoitel sõidukite arendamisele ja autode digitaliseerimisele end veel tagasi teeninud ning koroonakriis lõi neid selle võrra valusamalt, selgitab ajakirja Autoleht tegevtoimetaja Tõnu Korrol.

Samas tõdes Korrol Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et autofirmade finantsseis on erinev. Kui suurtel Saksa tootjatel, nagu Volkswagen, on kümnete miljardite eurode jagu reserve, siis Lõuna-Euroopa markide, nagu Fiat, olukord on tunduvalt ebakindlam.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum