• Jaga lugu:

  Sõir hakkab maailma vallutama

  Sõir registreeriti ametlikult geograafilise tähisena, mis tagab toodetele kaitse jäljendamise ja väärkasutamise eest. Euroopa tuntuimad geograafilised tähised on näiteks Champagne ning Cognac.Foto: Erakogu

  Tänases saates "Kasvupinnas" on juttu Euroopa kliimapoliitikast ning 1. juunil Euroopa geograafilise tähise saanud sõirast.

  Hiljuti avalikuks tehtud Euroopa kliimapoliitika eesmärk on vähendada süsinikuheitmeid, mis peab toimuma ka põllumajanduses. Sellest räägime Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja keskkonnavaldkonna juhi Riina Maruštšakiga.
  On suur oht, et kliimaeesmärkide täitmine võib olla Eesti põllumeestele ränk ülesanne. Ühelt poolt kasvavad oluliselt nii tootmiskulud kui ka paljude vajalike toorainete, näiteks väetiste hind. Teisalt pole aga sugugi kindel, kas meie hinnatundlik tarbija on valmis kõrgema hinnaga toitu ostma. Või kolib toidutootmine maadesse, kus keskkonnanõudeid ja süsinikujalajälge nii teravalt ei jälgita? Konkreetseid vastuseid praegu veel ei ole. Põllumeeste esindusorganisatsioonid teevad aga selle nimel tööd, et üleminek ei oleks liiga ränk.
  Saate teises pooles räägime sõirast – sellest Seto- ja Võrumaal valmistatavast kohupiimajuustust, mida ikka suurematel üritustel-laatadel pakutakse-müüakse ja mida iga endast lugupidav Võrumaa ja Setomaa perenaine oskab valmistada.
  1. juunil jõudis lõpule üks väga suur ja pikaajaline sõiraga seotud ettevõtmine – nimelt sai sõir registreeritud geograafilise tähisena. Kas see suurendab nüüd tarbijate huvi sõira vastu ja kas sõir muutub nüüd tuntumaks, räägime Nopri talumeierei peremehe Tiit Niilo ja Setomaa arendaja ning toidukultuuri hoidja Inara Luigasega.
  Saadet juhib Toomas Kelt.
  Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.