Artikkel
 • PROJECTOR: aeg korrastada ärikinnisvara

  Foto: Projector OÜ

  Rahulikum periood ärikinnisvara hoonete kasutuses võib olla hea võimalus ellu viia seni ootel olnud tehnosüsteemide ja paigaldiste parendused, et tulevikus sellest kasu lõigata.Samuti on hea hetk üle vaadata, kuidas oleks võimalik hoonete kulusid kärpida, et muutuda seeläbi üüriturul atraktiivsemaks soodsamate kõrvalkulude arvel.

  Vahel ei olegi selleks vaja suuri investeeringuid, piisab vaid olemasoleva olukorra põhjalikust ülevaatusest ja kaardistamisest näiteks hoonete hoolduse jaoks. Projector on tehnilisi auditeid ja hoonete ülevaatusi tehes näinud Baltimaades paljusid erinevas tehnilises seisukorras ja erinevalt hooldatud hooneid. Nende hulgas on nii kaubanduskeskused, büroo- ja pangahooned, tööstus- ning logistikahooned kui ka meditsiiniasutused.

  Siinkohal mõned lihtsad näited, mis ilmestavad hoonetes esinevaid puudusi.

  - Hoone haldamine ja hooldamine on ebakorrektne, mis omakorda vähendab seadmete ja paigaldiste eluiga.
  - Hooldusfirma hooldab selliseid paigaldisi, mida hoones tegelikult ei ole, samuti on hoolduspäevikud puudulikud.
  - Hoone tehniline dokumentatsioon ei vasta tegelikule olukorrale või puudub üldse.
  - Tööde või rekonstrueerimistööde käigus ei ole kaasatud vastavat järelevalvet või spetsialisti, mistõttu on töid tehtud valesti ja ebakvaliteetselt.
  - Olulisi tehnosüsteemide või tuleohutuse häireid ei edastata ning avariitoite süsteemid pole töökorras.
  - Eluliselt tähtsad süsteemid on amortiseerunud.
  Tänu sellele, et Projectori kontorid asuvad nii Tallinnas, Riias kui ka Vilniuses, saame igas riigis tehnilisi auditeid läbi viia meie kohalike ekspertide abiga. Seeläbi on meil hea ülevaade nii Balti riikide ärikinnisvara hoonete erisustest kui ka sarnasustest.
  Omavahel riigiti kogemusi vahetades on meie eksperdid kursis nii levinuimate tehniliste probleemidega hoonetes kui ka edumeelsete innovaatiliste lahendustega, mida kliendile soovitada.
  Rohkem kasulikku infot leiab Projectori kodulehelt: www.projector.ee

  Projector on tegutsenud Baltimaade ärikinnisvara turul aastast 2004 ja teinud üle 250 tehnilise auditi erinevate ärikinnisvara hoonete kohta. Projectori tellijateks on rahvusvahelised ja kohalikud kinnisvarafondid, kinnisvaraettevõtted, tööstusettevõtted, kaubandusketid, maaomanikud, rentnikud.

  Paljusid Tallinna, Riia ja Vilniuse kesklinna ärikinnisvara maamärke seob omavahel Projector, kes on nende kohta teostanud tehnilised auditid ja omab ülevaadet hoonete tehnilise seisundi kohta. Lisaks pakub Projector ehituse omanikujärelevalve teenuseid ja nõustab ehitustellijaid hoonete kvaliteetsel planeerimisel, projekteerimisel, ehitamisel ja haldamisel kõigis kolmes Balti riigis.

  Eesti ettevõtete konkurentsivõime edetabelis saavutas Projector eelmisel aastal teise koha arhitektuuri- ja projekteerimisettevõtete seas.

 • Hetkel kuum
Euroopa patendiameti president: meil on põhjust tähistada leiutajate läbimurret
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
Luksusvilla Hispaanias, kahtlane Excel ja kadunud arved: need on idufirmade punased lipud
Investorina idufirmasse raha paigutades on ülioluline teha selgeks, kuidas ettevõttes finantsjuhtimist korraldatakse ja raamatupidamist korras hoitakse. Spetsialistide sõnul esineb siin sageli ohtralt punaseid lippe, mis hilisema läbikukkumise eest hoiatavad.
Investorina idufirmasse raha paigutades on ülioluline teha selgeks, kuidas ettevõttes finantsjuhtimist korraldatakse ja raamatupidamist korras hoitakse. Spetsialistide sõnul esineb siin sageli ohtralt punaseid lippe, mis hilisema läbikukkumise eest hoiatavad.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
FT: Euroopast ja USAst tõrjutud Hiina autotootjatel on uus eesmärk: kogu ülejäänud maailm
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Nädala lood. Aadrilaskmine EKREs, armastatud veebipood koondab ning ühisrinne Poola firmade vastu
Selle nädalal püüdsid Äripäeva lugejate tähelepanu segadsed ajad EKREs, aga ka Eesti ettevõtjate koondumine Poola konkurendi vastu.
Selle nädalal püüdsid Äripäeva lugejate tähelepanu segadsed ajad EKREs, aga ka Eesti ettevõtjate koondumine Poola konkurendi vastu.
Eesti Pank tõstis pisut majanduskasvu ootusi
Tänavune majanduslangus tuleb pisut väiksem ja tuleva aasta majanduskasv pisut järsem, kui veel kolme kuu eest võis oodata, selgub keskpanga majandusprognoosist. Sellel on üks aga.
Tänavune majanduslangus tuleb pisut väiksem ja tuleva aasta majanduskasv pisut järsem, kui veel kolme kuu eest võis oodata, selgub keskpanga majandusprognoosist. Sellel on üks aga.