21. detsember 1995 kell 22:00

Rootsi tubakafirma loobus kaubamärgist

Saksamaa tubakafirma Reemtsma Cigarettenfabrikken GmbH esindaja, patendibüroo Käosaar & Co direktori Jüri Käosaare sõnul on tubakafirmad omavahel kokku leppinud turujaotuses. «Rootsi firma tagasitõmbumine Eestis on seotud turujaotusega. Selline kokkulepe on olemas,» rääkis Käosaar. «Samas ei ole mul andmeid, kinnitamaks, et sakslased tõmbasid näiteks Lätis ja Leedus tagasi mõned oma kaubamärgid, et teha ruumi rootslastele.»

Kohtuvaidlus algas sellest, et Reemtsma Cigarettenfabrikken, kes on registreerinud Eestis kaubamärgi West, kaebas kohtusse patendiameti otsuse registreerida ka Rootsi tubakafirma The House of Blend AB kaubamärk Western. Saksa firma leidis, et patendiamet on kaubamärgi Western registreerimisel rikkunud kaubamärgiseaduse nõudeid, sest Western on keeleliselt sarnane Westiga. ÄP

Hetkel kuum