5. mai 1996 kell 22:00

Jaan Uustalu tahab Eesti Kindlustust endale

Küsimusele, kui suur oli Infravesti pakutud ostuhind ja investeeringute maht, vastas Uustalu: «Siin on käinud selline võistlus, et kes suudab rohkem valetada, ilma et punastaks. Meie selle mänguga kaasa ei lähe.»

Uustalu kinnitas, et Infravestiga koos osalevad Eesti Kindlustuse erastamisel Eesti eraettevõtjad, kelle nimesid ta enne lõpliku koostöölepingu sõlmimist öelda ei soovinud.

Infravesti pakkumust rahastab lisaks Jaan Uustalule ka rootslane Bert Åke Olsson. Olsson müüs eelmisel aastal Rootsi kindlustuskontsernile Trygg-Hansa maha suures osas talle kuulunud kindlustusseltsi Aktsam. Aktsam alustas edukalt tegevust 1990. aastal Põhja-Rootsis, tegeledes mitmesuguste liiklus- ja autokindlustusliikidega.

Neljapäeval lõppes Eesti Kindlustuse erastamispakkumuste esitamise tähtaeg. Erastamisagentuuri laekus kümmekond pakkumust.

Äripäevale teadaolevalt tegid Eesti Kindlustuse erastamise pakkumuse Tallinna Panga tütarettevõte kindlustusselts Leks, Eesti Aeromet, ERA Panga tütarselts Polaris, Pindi Invest koos Hoiupangaga, Tööstuspanga tütarselts Esimese Tervisekindlustuse AS, AS Makkle, kes on Postimehe andmeil seotud Ühispangaga, Baltic Tours ja ELKE Grupp koos Eesti Kindlustuse töötajatega, Urmas Past ja Juhan Kolk, kes võivad osaleda koos ASiga Makkle, mille osanik on ka Neinar Seli ning toiduainetööstuskontsern ETFC Grupp, kelle pakkumus võib kinnitamata andemetel olla seotud Esimese Tervisekindlustuse ASiga.

Baltic Toursi üks omanikke Mait Metsamaa ütles, et nende pakkumuse suurusjärk on 10 mln krooni investeeringuid ja 20 mln krooni suurune ostuhind. Samasse kanti jäävad Äripäeva andmeil ka kindlustusseltsi Leks ja Esimese Tervisekindlustuse ASi pakkumused.

Kuigi Esimese Tervisekindlustuse ASist kinnitati, et nende pakkumus ei ole seotud Ühispangaga ja viimane ei kuulu kindlustusseltsi omanikeringi, saab Esimese Tervisekindlustuse AS peagi uue nime Ühiskindlustus, mille registreerimise taotlus on patendiametile juba esitatud.

Hetkel kuum