13. mai 1996 kell 22:00

Eile seadustati korruptsioon

Oma positsiooni riigiametis isikliku äri huvides ära kasutanud ja riigile tulumaksu maksmast keeldunud keskkonnaminister Villu Reiljan jäi edasi ametisse. Eilne hääletustulemus näitas 33 umbusalduse poolt- ja 34 vastuhäält. Hääletustulemustega on seadustatud korruptsioon Eesti vabariigis. Äripäev nendib, et umbusalduse vastu hääletanud koond- ja maameestel pole pärast eilset päeva enam õigust rääkida oma eetilistest tõekspidamistest. See, et Reiljan jõudis vägitükid sooritada enne korruptsiooniseaduse kehtimahakkamist ja ei rikkunud seadust, ei saa olla mingi õigustus. Kiitust kas siis poliitilise tarkuse või südametunnistuse olemasolu eest saab avaldada lisaks Isamaaliidule, mõõdukatele ja parempoolsetele umbusalduse poolt hääletanud reformierakonnale. Vastutustundetu seltskond endistest ja praegustest keskerakondlastest seisukohta Reiljani tegude suhtes ei võtnud, pole ju neile seisukoha omamine poliitiliselt kasulik.

Hetkel kuum