23. mai 1996 kell 22:00

Hansapanga aprillikahjum

Hansapanga reservid vähenesid aprillis 26,2 miljoni krooni võrra. Panga jaotamata kasum kasvas 2,2 miljoni krooni võrra. Hansapanga aktsionärid otsustasid 20. aprillil toimunud aastakoosolekul eraldada panga reservidesse 51 miljonit krooni, Eesti Pangale esitatud bilansi järgi Hansapanga reservid aprillis hoopiski vähenesid 26,2 miljoni krooni võrra.

Aprillis suurenesid Hansapanga muud kohustused 346,5 miljonilt kroonilt 494,4 miljonile kroonile, seega peaaegu 150 miljonit krooni. Eesti Pangale edastatud bilansist ei selgu, mille tõttu toimus nii ulatuslik muude kohustuste suurenemine.

Samas ei ole raamatupidamislikult võimalik kasumi kandmine reservide asemel muudesse kohustustesse, väljapoole omakapitali.

Reservid on mõeldud aktsionäride huvides eelkõige laenukahjumite katteks. Kasumi kandumisel muudesse kohustustesse kaotavad aktsionärid nimetatud summade üle sõnaõiguse.

Hansapanga juhatuse esimees Jüri Mõis panga aprilli bilanssi kommenteerima ei nõustunud, viidates Helsingi börsi nõuetele. Börsi nõuete kohaselt tohib pank anda infot majandustulemuste kohta kord kolme kuu jooksul.

Hetkel kuum