27. mai 1996 kell 22:00

Lühiuudised

Tartu linnavarade osakonna juhataja Ülle Laas kinnitas eile Äripäevale, et linnavalitsus otsustab ilmselt juba sel nädalal, kellele teenindusmaja müüakse. Enampakkumise võitis 6 005 000 kr suuruse pakkumusega AS Finest Tartu Hotels juba 19. märtsil. Müügilepingut pole tänini sõlmitud, sest sama summa eest soovib oma eelisostuõigust kasutada kaks teenindusmaja all oleva krundi õigusjärgset omanikku. ÄP

Mai algul pankrotistunud Salutaguse karusloomakasvatuse võlausaldajad otsustasid eilsel koosolekul ettevõtte likvideerida.

Pankrotihaldur Ivo Nurga ütles, et ettevõtte koguvõlg nõudjatele ulatub üle 26 mln krooni. Samas on karusloomakasvatusel 20 mln kr debitoorset võlgnevust.

Nurga hinnangul on ettevõttel varasid 2 mln kr eest.

Salutaguse karusloomakasvatuse pankroti algatas Valga liha- ja konservikombinaat, millele ettevõte on võlgu miljon krooni. Teised suuremad võlausaldajad on Rapla Ühispank, maksuamet, valveteenistusega tegelev AS Barbaros ja Järlepa kalkuni-kasvatus. Võlanõuete kaitsmine on 8. juulil. BNS

Eile alustas tarkvarapiraatluse vastu võitleva organisatsiooni Business Software Alliance (BSA) Eesti komitee vihjete kogumist tarkvarapiraatluse juhtude kohta Eestis, teatas komitee juht Tiina Krevald.

Komitee loodab välja selgitada arvutifirmad, kes müüvad klientidele ebaseaduslikku tarkvara.

Elektronpostivihjeaadressile [email protected] laekuv info on konfidentsiaalne ja seda saab kasutada vaid BSA Eesti komitee.

Tarkvarapiraatlus on igasuguse tarkvara ebaseaduslik kopeerimine, kasutamine, tootmine ja müük, olenemata kas seda tehakse oma tarbeks või kommertseesmärkidel.

Erinevail hinnanguil võib Eestis umbes 90% kasutatavast tarkvarast olla ebaseaduslik. ÄP

Täna kogunevad esimest kor-da Eesti raamatupidamisfirmad, et arutada koos enamlevinud probleeme ja luua ümarlaua näol ühisjõud ebaeetiliselt turul tegutsevate ebakompetentsete firmade ja üksikisikute vastu.

Ürituse ühe korraldaja ASi Ratioma-R tegevdirektori Egon Leego sõnul keskendutakse tänasel kohtumisel ühiste eetika- ja moraalinormide väljatöötamisele. ÄP

Hetkel kuum