• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaupmehed lõid oma liidu

  Peale Tallinna kaubamaja on liidu asutajaliikmed veel mööblimaja, Tartu kaubamaja, Keila tarbijate ühistu, AS A&G, Maksimarket, ETK Konsum, Viljandi tarbijate ühistu, AS Estiko Kommerts, AS Espak, AS Veneetsia Kaupmees, AS Torupilli Rauakaubad, AS Baltmani Rõivad, AS Baltika kaubandusgrupp, Saaremaa kaubamaja ja Tartu kau-bahall.
  Põhjus, miks on liidu algatanud just suuremad kaubamajad, on Tohveri sõnutsi selles, et nende taga seisab suur osa Eesti jaekaubandusest.
  Tohvri sõnul hakkab liit lahendama lisaks seadusandlusele ka muid probleeme, kaasa arvatud informatsiooni vahetamine. «Ei ole ju üldse mitte ime, et näiteks Tallinna kaubamajas usalduse kao-tanud isik töötab homme mõnes teises kaubamajas,» tõi Tohver näite, kuidas liidu liikmed üksteisele kasulikud saavad olla.
  Keila tarbijate ühistu aseesimehe Olev Mälli sõnul tekitab jaekaubandusele suurt muret aktsiisipoliitika. 1996. aasta on toonud Keila tarbijate ühistule iga kuu umbes miljoni krooni võrra prognoositust vähem käivet, lausus Mäll. Aktsiisimaksu tõttu on ühistu kütte-, elektri- jm kulud kasvanud 350 000 krooni võrra kuus ja alkoholist saadav tulu vähenenud 150 000 krooni võrra.
  Teine muutmist vajav kord on tööstuskaupadele garantii andmisega seonduv. Tsiviilseadustiku üldosa järgi tuleb kõikidele tööstuskaupadele anda pooleaastane garantii -- sh näiteks ka naiste sukkpüksid.
  Eestis tegutseb alates 1994. aastast Eesti jaekaubanduse liit, millesse kuulub pisut üle 20 kaupluse.
  Jaekaubanduse liidu tegevdirektori Meelis Randmaa sõnul on uue jaekaupmeeste liidu teke positiivne. «Oleme Tohveriga rääkinud, et hakkame edaspidi koostööd tegema,» avaldas Randmaa lootust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Uus nädal algas Tallinna börsil langusega
Tallinna börs kaotas esmaspäeval 0,74%, samas kui Vilnius kerkis 0,44%, aga Riia langes 3,51%. Balti Benchmark indeks kahanes 0,33% võrra.
Tallinna börs kaotas esmaspäeval 0,74%, samas kui Vilnius kerkis 0,44%, aga Riia langes 3,51%. Balti Benchmark indeks kahanes 0,33% võrra.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Suure plaaniga VKG juht ei näe miljarditehases riiklikku tähtsust
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.