• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Üürivõlgnike võimalused

  Kinnisvarabüroode tööpõld tänases Eestis on kadestamisväärselt lai. Kasvab maksujõulise elanikkonna hulk, kättesaadavamaks muutuvad eluasemelaenud, nõudlus kvaliteetsete elamispindade järele püsib stabiilselt kõrgena. Läbiviidud uuringute järgi tahab oma elamistingimusi muuta ligi kaks kolmandikku Eesti elanikest.
  Kõrvuti paremale järjele jõudnud elanikega võib pea igast majast leida pidevas väljatõstmishirmus elavaid üürivõlglasi. Järgnevalt üks võimalikest stsenaariumidest selle kohta, mis võib juhtuda võlgnikega ja kuidas kinnisvarabüroo seaduse raames oma kapitali tulusalt paigutada saab.
  Kasvava võlakoormaga ja pidevas hirmus kohtu väljatõstmisotsust täitmisele pöörama tuleva kohtutäituri külaskäigu ees elava üürivõlgnikuga astub kontakti kinnisvarabüroo, kes on nõus tasuma elaniku võla, nõudes lepingus vastutasuks õigust korteri erastamisele. Pärast EVP-kroonide eest korteri omanikuks saamist tahab büroo elamispinda maha müüa.
  Selleks on vaja üürnikust lahti saada kas maksimaalselt lubatud üüri rakendades või teiste lepinguga sõlmitud lisatingimuste abil. Sageli pakuvad maaklerid üürnikule korteri vabastamise eest vastutasuks väiksemat elamispinda. Vabanenud korter leiab maksuvõimelisema omaniku.
  Maksmata üürivõlas ei ole elanikul peale enda kedagi teist süüdistada. Sõltuvalt võla suurusest on rangemad ka kinnisvarabüroo tingimused. Eriti karmiks muutub olukord pärast seda, kui juuras mitteorienteeruv üürnik pakutud lepingu kõigist nüanssidest aru ei saa ja sellele pimesi alla kirjutab.
  Üürnikele soovitaks hoiduda libamaakleritest ja otsida koostööpartnereid tuntud kinnisvarafirmade hulgast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.