• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas tellimuste vabastamine käibemaksust on vajalik?

  Me hääletasime sellele seadusele vastu ja juhtisime väljaannete tellimise maksust vabastamisest tulenevatele asjadele tähelepanu nii rahanduskomisjoni istungil kui ka mujal, ainult et tookord ei pandud seda millegipärast tähele.
  Kogu aur läks muude asjade peale. Väide, et asi tehti ära ja keegi ei saanud aru, on täiesti vale. Rahanduskomisjonis teati täpselt, mis toimub. Valitsuskoalitsiooni sees käis tollal purelemine piirhindade ümber ja selle pärast ei hakatud selle asja ümber tüliküsimust tekitama.
  Seadusemuudatuse vastuvõtmisel me veel lõõpisime, et eks valitsus teab, mis ta teeb.
  Kaks ohtlikku asja valitsusele on õlle hinna tõstmine ja ajakirjanduse kallale minek, ja mõlemat on praegune valitsus teinud.
  Tänu sellele, et ajakirjandus ise hakkas lärmi lööma, võtsid nad selle asja ise uuesti üles. Endise olukorra taastamist ma igal juhul toetan. Kui vastavat eelnõud ei esita valitsus, siis esitame selle meie.
  Kui peaminister valitsuse tasandil on ikka nii otsustanud, siis rahandusministeerium peaks käsku täitma. Ma usun, et nad ka selle seaduse käiku annavad.
  Kui käibemaksu seadus 1993. aastal vastu võeti, siis vastu tulles momendi olukorrale võetigi vastu säte, et need, kes ette tellivad, need on käibemaksuvabad. Need, kes ette ei telli, ostavad jaemüügist, maksavad ju kogu aeg käibemaksu.
  Küsimust tuleb vaadata nii, kas üldse ilma käibemaksuta või siis võrdselt käibemaksuga. Miks peab ettetellimine olema käibemaksuvaba? Üldiselt eelistatakse nii, et seaduse ees on kõik võrdsed ja erandeid ei tehta. Küsimus on selles, et kui ilma käibemaksuta, siis mitte ainult ettetellimine, vaid ka jaemüük. Ainult et ma ei ole veendunud, et selle võrra tarbijad, kelle eest, paistab, et ajakirjandus muretseb, vähem maksma hakkavad.
  Ma ei ole väga veendunud, et ajalehed sellest muudatusest varem ei teadnud. Küsimus on selles, kuivõrd nad informeerisid tellijat sellest. Käibemaksustamise puhul saaks kirjastaja oma käibemaksu vahe tagasi näiteks juhul, kui ta paberit ostab, see on tõsi. Ent miks peaks tarbija muretsema, kas tootja, olgu ta raamatukirjastaja või ajalehekirjastaja, saab oma käibemaksu tagasi või mitte! Tema enda asi on oma äri ajada, ei maksa mängida tarbija emotsioonidel iseenda huvides.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.