3. september 1996 kell 22:00

Soome parlament hakkas arutama riigieelarvet

Valitsuse järgmise aasta eelarve eesmärk on peatada riigivõla suurenemine, parandada tööhõivet ning luua eeldused selleks, et Soome võiks esimeste riikide hulgas ühineda kavandatava Euroopa rahaliiduga.

Eelarve näeb ette tulumaksu alandamise, mis annab keskmise sissetulekuga peredele umbes 200margase maksukergenduse kuus, kuid samas suurendatakse energiakulu maksu.

Valitsus on planeerinud tulu- ja varamaksulaekumisteks 46,5 mld marka. Peaaegu sama suur summa tuleb lisandväärtusmaksust, muud maksud ja teised tulud toovad eelarvesse veel 67 mld marka.

Soome riigivõlg kasvab järgmise aasta lõpuks 416 mld margani. Valitsuse kulutusi kärbitakse kuue mld marga võrra. Suurim kuluartikkel on eelarves toimetulekutoetus (27,6 mld marka). Järgmise aasta majanduskasvuks on valitsus prognoosinud 3,9%. STARTEL-BNS

Hetkel kuum