• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedu suurendab välislaenude ülempiiri

  Jaanuarist septembrini oli Leedu võtnud välislaenu juba 684 miljonit litti.
  Valitsus muutis sel nädalal ka aasta tagasi kinnitatud välislaenude võtmise poliitika mõningaid punkte. Nüüdsest ei tohi aasta jooksul võetud välislaenud ületada 25 protsenti keskvalitsuse eelarvetuludest.
  Seni võis välisvõlg moodustada kuni 25 protsenti riigieelarvest. Leedu riigieelarve on tänavu 4,897 miljardit litti, üldine keskvalitsuse eelarve aga 6,989 miljardit litti.
  Valitsus otsustas välisvõlga arvestada keskvalitsuse üldeelarve suhtes sellel kaalutlusel, et lõviosa välislaenudest saavad kohalikud omavalitsused.
  Ajavahemikus jaanuarist augustini moodustas Leedu välisvõlg 16,6 protsenti keskvalitsuse kaheksa kuu eelarvest, läinud aasta lõikes 22,4 protsenti.
  Enne selle aasta lõppu peaks laenunäitaja mõnevõrra muutuma, kuna septembris võttis Leedu 22 välispangalt kokku 300 miljoni litise laenu, hiljem saab veel maailmapangalt 160 miljonit litti ning mõned väiksemad laenud.
  Tuleval aastal kavatseb Leedu võtta välislaenu mitte üle 1,97 miljardi liti. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Suure plaaniga VKG juht ei näe miljarditehases riiklikku tähtsust
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.