17. oktoober 1996 kell 22:00

Tarkvaratootja Oracle avas esinduse

Mäenpää kinnitusel soovib Oracle teha koostööd Eesti, Läti ja Leedu valitsusega ning pakkuda oma tooteid eeskätt infrastruktuuri arendamiseks.

Oracle Ida- ja Kesk-Euroopa tegevdirektori Les Bonney sõnul on Balti riigid firma jaoks strateegilise tähtsusega. «Avatav esindus toob meid partnereile ja klientidele ähemale,» märkis ta.

Oracle'i käive Balti riikides on seni igal aastal kahekordistunud, märkis Mäenpää. Tema kinnitusel on firma suurimad kliendid Eestis Eesti Telefon, Hansapank ja Eesti Mobiiltelefon.

«Oleme andnud oma tarkvara ka Tartu ülikoolile ja Tallinna tehnikaülikoolile. Lätis ja Leedus teeme suurt koostööd siseministeeriumitega,» lisas Mäenpää.

Oracle alustas Eestis tege-vust 1991. aastal ning meie senised suuremad partnerid, arvutifirmad Baltic Computer Systems ja Abobase Systems jäävad ka edaspidi osaks Oracle'i strateegiast Eestis, ütles Mäenpää.

ASi Baltic Computer Systems tarkvara arendusdirektori Avo Savisto sõnul teeb BCS Oracle'iga koostööd andmebaaside alal. «BCS pakub oma klientidele nii Oracle'i kui Microsofti tarkvara. Me oleme püüdnud end mitte liialt siduda ühe firmaga, vaid müüme mitmeid tooteid. Oracle on meie strateegiline partner,» ütles Savisto.

Oracle'i Ida- ja Kesk-Euroopa tegevdirektor Les Bonney kinnitas, et tänapäeval pole suurtel riikidel enam väikeriikide ees eeliseid. «Kui minevikus määras edukuse töötajate arv ja toormaterjali hulk, siis nüüd määrab tugevuse see, kui palju suudetakse koguda ja hallata infot,» ütles Bonney.

Tuleval nädalal demonstreerib Oracle oma Tallinna -esinduses uut toodet, maailmas ainulaadset nn võrguarvutit. Pasi Mäenpää kinnitusel on selliseid arvuteid praegu vaid kaks. «Üks neist asub Londonis ja teise tõime Amsterdamist Eestisse. See on võrguarvuti esmaesitlus Põhja-Euroopas,» ütles ta.

Võrguarvuti annab kasutajale võimaluse valida operatsioonisüsteeme, riistvaraplatvormi, arenduskeskkonda, programmeerimiskeelt, Web-serverit ja andmebaasi. «Võrguarvuti eelis on tavali-sest personaalarvutist mitu korda madalam hind,» lisas Mäenpää.

Oracle'i Ida- ja Kesk-Euroopa müügidirektori Ian Lowlesi kinnitusel pakub uus võrguarvuti Microsoftile tõsise alternatiivi. «Microsofti rikkus on põhiliselt seotud personaalarvuti kasutamisega,» selgitas Lowles.

Oracle on suuruselt maailmas teine tarkvarafirma, mille eelmise finantsaasta sissetulek oli 4,2 mld dollarit. Firma pakub oma teenuseid rohkem kui 90 riigis.

Hetkel kuum