20. oktoober 1996 kell 22:00

Ettevõtete juhid kogunesid Pärnusse

Neljapäeva hommikul kell 10 kogunes enam kui 200 juhti üle Eesti Pärnu hotelli Strand, et kuulata esimest 22 sõnavõtust, millega astusid üles nii ettevõtluse praktikud kui teoreetikud. Saalis istujate keskmine vanus oli 30--35 aastat, paarisaja mehe hulgas oli ka kümmekond naist.

«Oleme saavutanud, mida kavandasime, kuid suuremal määral,» kommenteeris reedel konverentsi käiku üks põhikorraldajaid Tõnis Arro ASist Fontes. «Kahju vaid, et mitme suure riigiettevõtte juhid puudusid. Kuid loodame tulevikus tekitada olukorra, et kui sind ei ole siin, siis sind ei ole olemaski.»

Konverentsi tipplektor oli Iirimaalt pärit rahvusvaheliselt tuntud majandusprofessor ja kirjanik Charles Handy. Oma sõnavõtus rääkis Handy muu hulgas ka sellest, et elu ei koosne ainult tööst ja organisatsiooni teenimisest. Sageli tähtsustame üle organisatsiooni ja jätame tahaplaanile iseenda, hoiatas Handy.

Kuigi Handy loobus korraldajate sõnul oma tavalisest 20 000dollarilisest loenguhonorarist, osutus ta siiski suurimaks kuluartikliks. Nimelt otsustas Handy koos abikaasaga teha huvireisi Peterburi. Selleks oli talle vaja organiseerida relvastatud turvameeskond, kes saatis teda Narvast Peterburini.

Oma kogemusi jagasid konverentsil veel Inn Grupi juht Andres Liinat, Baltika peadirektor Meelis Milder, Tallinna kaubamaja peadirektor Peeter Tohver, Kreenholmi Valduse peadirektor Meelis Virkebau, EK peadirektor Henn Pärn, Hansapanga juhatuse aseesimees Rain Lõhmus. Riigistruktuure esindasid haridusminister Jaak Aaviksoo ja välisministeeriumi kantsler Indrek Tarand.

Hetkel kuum