• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna ja Tartu raad moodustatakse Toompeal

  Erakondade esindajate sõnul läheb linnavalitsuse moodustamine libedamalt Tartus, kuna seal said lähedaste vaadetega reformierakond, Isamaaliit ja Mõõdukad enamiku kohtadest volikogus. Raskeks läheb Tallinnas, kus paremerakonnad said veidi üle poole kohtadest.
  Reformierakonna Tallinna piirkonna esimees Rein Voog ütles, et erakonna peamisteks esimesteks sammudeks saavad Tallinnas kaadrivahetus ning kurbade silmadega Mercedeste ja linnavalitsuse residentside müük. Samuti muudetakse otsuste vastuvõtmise ja avalikustamise korda.
  Reformierakonna Tallinna ja Tartu linnapeakandidaadid Priit Vilba ja Neinar Seli näevad võimule asudes esmast ülesannet linnavalitsuste töö efektiivsemaks muutmises ja ettevõtlusele soodsa keskkonna loomises.
  Nii Vilba kui Seli tahavad enda sõnul erastada niipalju linnale kuuluvaid ettevõtteid kui võimalik. Tartus kavatseb Seli tõhustada koostööd linnavalitsuse ja ülikooli vahel.
  Küsimusele, mis saab siis, kui keskerakond Tallinnas vene erakondadega kokkuleppe saavutab, vastasid Isamaaliidu esimees Toivo Jürgenson ja Rein Voog, et sellisel juhul tuleb paremerakondadel opositsiooni jääda. Voog ja Jürgenson ei näinud enda sõnul võimalust, et üksmeele puudumisel püütakse valimisliiduga Tallinn vägisi liitu moodustada.
  Jürgensoni ütlusel on valimisliit Tallinn samasugune enne valimisi kokku klopsitud moodustis, nagu oli seda koonderakond ja maarahva ühendus riigikogu valimistel. Jürgenson ei välistanud, et teatud osaga valimisliidust Tallinn on siiski võimalik läbirääkimisi pidada ja kokku leppida.
  Vilba sõnul sõltub kokkuleppe sõlmimine Toompeast. «Praegu on kõik veel lahtine, ma pean võimalikuks kokkulepet ükskõik millise erakonnaga,» lisas ta eile õhtu. Ta ei välistanud kokkulepet ka keskerakonnaga.
  Keskerakonna peasekretär Küllo Arjakas ütles, et nad on valmis läbi rääkima ükskõik millise erakonnaga, ka vene erakondadega. Arjakas hindas keskerakonna positsioone Tallinnas väga headeks ning ütles, et nende poole on koostööpakkumustega pöördutud ka Tartus.
  Robert Lepiksoni sõnul valas eile õli tulle Jürgensoni ja reformierakonna esimehe Siim Kallase väljendatud seisukoht, et valimisliiduga Tallinn neil ühist teed pole.
  Samas jääb neil kahel erakonnal korralikult toimiva koalitsiooni moodustamisest kohti vajaka, ütlesid mitme konkureeriva erakonna esindajad.
  Lepikson pole rahul reformierakonna tööga Toompeal. Jürgensoni ja Kallase seisukohavõtt annab kinnitust sellele, et reformierakond pole loovalt mõtlev erakond, vaid tegeleb selle asemel lõhkumisega, märkis Lepikson.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.