30. oktoober 1996 kell 22:00

Ofelia sai alkoholi ekspordi-impordilitsentsi tagasi

Majandusministeeriumi litsentsikomisjon otsustas eile tagastada ASile Ofelia viina ja piirituse ekspordi- ja impordilitsentsi, mille kehtivus peatati juunis, kuna Ofeliat süüdistati tollieeskirja rikkumises.

Majandusministeeriumi litsentsitalituse juhataja Aleksander Skoblovi sõnul sai litsentsikomisjon Ofelia vastu suunatud süüdistusi uurinud kaitsepolitseilt järelepärimise peale ametliku vastuse, et Ofeliat ega tema töötajaid väidetavates rikkumistes ei süüdistata ja nende vastu pole algatatud kriminaalasja. «Uute asjaolude selgumisel otsustasime Ofelia litsentsid taastada,» lausus Skoblov.

Ta lisas, et litsentsikomisjoni 12 liikmest oli kolmandik litsentside tagastamise vastu ka eile. Kes konkreetselt vastu hääletasid, ei soovinud Skoblov öelda.

Litsentsikomisjon andis Ofeliale ka loa toota uut viinamarki Saaremaa viin.

Ofelia praegune tegevjuht soomlane Tomi Ovaska sõnas, et tal on hea meel litsentside tagasisaamise üle. «Nüüd saab firma kogu oma energia ärisse panna ega pea tegelema kõrvaliste asjadega,» lausus ta.

«Usun, et Ofelia ekspordikäive kasvab tänu viina ja piirituse ekspordi-impordilitsentsi tagastamisele väga suureks,» märkis Ovaska. Täpsemalt ei osanud ta firma ekspordikäivet prognoosida.

Enne litsentside peatamist ulatus Ofelia ekspordimaht 30 protsendini toodangust. ÄP

Hetkel kuum