• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ofelia sai alkoholi ekspordi-impordilitsentsi tagasi

  Majandusministeeriumi litsentsikomisjon otsustas eile tagastada ASile Ofelia viina ja piirituse ekspordi- ja impordilitsentsi, mille kehtivus peatati juunis, kuna Ofeliat süüdistati tollieeskirja rikkumises.
  Majandusministeeriumi litsentsitalituse juhataja Aleksander Skoblovi sõnul sai litsentsikomisjon Ofelia vastu suunatud süüdistusi uurinud kaitsepolitseilt järelepärimise peale ametliku vastuse, et Ofeliat ega tema töötajaid väidetavates rikkumistes ei süüdistata ja nende vastu pole algatatud kriminaalasja. «Uute asjaolude selgumisel otsustasime Ofelia litsentsid taastada,» lausus Skoblov.
  Ta lisas, et litsentsikomisjoni 12 liikmest oli kolmandik litsentside tagastamise vastu ka eile. Kes konkreetselt vastu hääletasid, ei soovinud Skoblov öelda.
  Litsentsikomisjon andis Ofeliale ka loa toota uut viinamarki Saaremaa viin.
  Ofelia praegune tegevjuht soomlane Tomi Ovaska sõnas, et tal on hea meel litsentside tagasisaamise üle. «Nüüd saab firma kogu oma energia ärisse panna ega pea tegelema kõrvaliste asjadega,» lausus ta.
  «Usun, et Ofelia ekspordikäive kasvab tänu viina ja piirituse ekspordi-impordilitsentsi tagastamisele väga suureks,» märkis Ovaska. Täpsemalt ei osanud ta firma ekspordikäivet prognoosida.
  Enne litsentside peatamist ulatus Ofelia ekspordimaht 30 protsendini toodangust. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Alexander Elder hoiatas Toomase konverentsil pullituru lõpu eest
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.