• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaidlus Pärnu piimakombinaadis kütab kirgi üles

  Pärast eelmisel nädalal toimunud läbirääkimisi Top Milki ja Epeximi esindajate vahel vara jagamise üle kinnitas Epeximi juhataja Peeter Raid, et konstruktiivsed läbirääkimised on läbi. Ta märkis, et Epeximil pole oma rendipinnale Pärnu piimakombinaadis võimalik läheneda, kuna seda valvavad relvastatud isikud. «Ma ei tea, mis me nüüd teeme, sõja või?» küsis Raid.
  Top Milki taga on AS Ühinenud Meiereid, kes rentis eelmisel kuul suure osa kümnetesse miljonitesse kroonidesse ulatuva võlaga töötava Pärnu piimakombinaadi varast. Osa kombinaadi vara kuulub aga varasemate lepingutega Epeximile, mille taga on ASi Tallinna Piimatööstus omanikud.
  Ühinenud Meiereide juhatuse esimehe Aivar Pärgmäe sõnul pole Top Milkil põhjust Epeximiga rendiküsimustes läbirääkimisi pidada, kuna Epeximi ja Pärnu piimakombinaadi endise peadirektori Tõnis Ermi vahel sõlmitud rendilepingud on tema väitel õigustühised. «Mul on olemas tõendid ka selle kohta, et nendele lepingutele on alla kirjutatud tagantjärele,» lisas Pärgmäe.
  «Nende (Epeximi -- toim) esitatud paber on algusest peale õigustühine ja reaalselt on kombinaadi vara meie kasutuses,» väitis Ühinenud Meiereide juhatuse esimees.
  Pärgmäega nõustub ka ASi Top Milk vähemusaktsiate omanik ja Pärnu piimakombinaadi juhatuse esimees Viktor Novokreshtshenov. «Mina kui juhatuse esimees pole peadirektor Ermi sellistele lepingutele alla kirjutama volitanud,» kinnitas Novokreshtshenov. «Kui Epexim jätkab pressingut, peab selle eest vastutama Tõnis Erm üksinda.»
  Aivar Pärgmäe ütles, et kuna AS Pärnu Meierei toodab Epeximile teenustööna hapukoort ja pakib seda Pärnu piimatoodete kombinaadi kaubamärgiga pakendisse, kavatseb Top Milk Pärnu meierei kohtusse anda. «Summa (haginõue -- toim) on praegu arvutamisel ja hagi antakse sisse üsna pea,» kinnitas Pärgmäe.
  Peeter Raid kinnitas, et Epexim pole kunagi Pärnu meiereilt tellitud hapukoort piimatoodete kombinaadi pakendisse pannud. Pärnu meierei omanike hulka kuuluv Aare Sosaar väitis, et kuigi meiereil on lepinguline õigus Pärnu piimakombinaadi pakendit kuni aasta lõpuni kasutada, pole seda hapukoore puhul tehtud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
USA tarbijakulutused detsembris langesid
Täna avaldatud Tööministeeriumi majandusandmetest selgub, et USA tarbijakulutused langesid detsembris 0,6%, viidates majandus taastumise aeglustumisele, vahendab Reuters.
Täna avaldatud Tööministeeriumi majandusandmetest selgub, et USA tarbijakulutused langesid detsembris 0,6%, viidates majandus taastumise aeglustumisele, vahendab Reuters.
Foxway neelas konkurendi Taanis
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Valitsus kavandab kaugküttele lisatoetust
Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva energiahindade toetuspaketiga jäeti unarusse kaugküttega majapidamised, mis moodustavad kodudest poole. Nüüd hakkab valitsus tekkinud vajakajäämist lappima.
Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva energiahindade toetuspaketiga jäeti unarusse kaugküttega majapidamised, mis moodustavad kodudest poole. Nüüd hakkab valitsus tekkinud vajakajäämist lappima.