22. jaanuar 1997 kell 22:00

Saksa--Balti regulaarbussiliiklus

Kaks aastat tagasi ette valmistatud liinikorralduse kohaselt tagavad Läti SIA Baltijas Autobusu Linjas ja Eesti Mootorreisi AS alates 1. juulist regulaarliikluse liinidel, mis ühendavad 14 Saksamaa suurlinna Balti riikidega. Liinide lõpp-punktid Saksamaal on Bremen, Köln, München ja Stuttgart.

Juunist septembrini on liiklussagedus kümme reisi nädalas, millest kuus algab Tallinnast ja neli Riiast. Neli reisi nädalas tehakse Kölni liinil, mis on suurema koormusega.

Uue liikluskorralduse põhieesmärk on tagada igapäevane bussiühendus Berliinist Kaunasesse, Riiga, Tallinna ja Tartusse.

Alates 1. aprillist on Eurolinesi Saksa bussifirmade Bayern Express ja Deutsche Touring GmbH Amsterdami, Pariisi ja Londoni liinid ümber korraldatud nii, et Berliinis oleks tagatud nendel liinidel sõitvatele bussidele mugav ümberistumine.

Hiljuti saavutas Mootorreisi AS koostöökokkuleppe Eurolinesi liinidele piletite müügiks Soome suurima bussipiletimüügi agentuuriga OY Matkahuolto AB, mis ennustab suurt nõudlust eriti Balti-sisestele rahvusvahelistele liinidele.

Seoses Läti tütarettevõtete käivitamise ja suurte investeeringutega lõpetas Mootorreisi AS eelmise aasta ligi 2 mln kroonise kahjumiga. BNS

Hetkel kuum