6. märts 1997
Jaga lugu:

Controventos tuleb kõike ise küsida

ASi Reveko Bürooseadmed tegevdirektor Priit Muuga viibis Katariina käigus asuvas itaalia restoranis Controvento teist korda. Esimene kord oli õhtu enne restoranitesti, mis andis ettekujutuse nii päeval kui õhtul toimuvast.

Seepärast oskab Muuga soovitada: enne kui soliidse äripartneriga selle kasuks otsustate, tutvuge kohalike tavadega. Tähelepanu tuleb pöörata tellimuse esitamise täpsusele, sest näiteks liha puhul ei küsita selle küpsuse astet.

Tuleb teada, et tualett asub hoopis baariga samas saalis, et lihast põhiroa juurde tuleb tellida eraldi salat ja kartul või riis, mille portsust jagub vähemalt kahele.

Firma garantiikirjaga tasudes võib olla kindel, et seda ei aktsepteerita. Aidata võib vaid eelnev kokkulepe restorani direktoriga.

Tillukeses Controventos on lõunatunnil külastajaskond igati väärikas ja rahvusvaheline, kõlab nii inglise kui prantsuse keel. Paar korda kuus ärilõunale sattuv Priit Muuga tuleks siia äripartneriga või töökaaslastega vaid juhul, kui kohtumine pole töine. Nelja- ja kuuekohalised veidi ebamugavate toolidega lauad asetsevad piisavalt lähestikku.

Ooteaeg on Priit Muuga arvates piisav. Enne eelroa serveerimist jääb aega imetleda akendest avanevat paekivist vaadet. Muuga arvates on restorani valgustus ideaalilähedane ka õhtul.

Interjööri värvilahendusega jääb Priit Muuga rahule. Üle kõige häirib räämas laudpõrand, seintel looklevad juhtmed ja paljad kõlarid. Neid oleks kindlasti õnnestunud varjata.

Selgelt sõnastatud ja maitsekalt kujundatud menüüst valib Muuga risotto safraniga (30 kr), mille suurimaks võluks on kuldkollane värv. Põhiroaks saab itaaliapärane loomalihafilee (100 kr), selle kõrvale õrnalt maitsestatud spageti (50 kr) ja toorsalat (40 kr). Ports on suur, pooltoores liha isuäratav ja Muuga sõnul piisavalt mahlane, ent kokku siiski liiga kallis. Söömise kõrval ei jää Muugal märkamata ka haruldaselt terav nuga, mis on tema sõnul üliharv nähtus.

Ajakirjaniku kogukas risotto mereandidest (60 kr) sisaldab nii merekarpi kui krevette ja krabipulgaliistakuid. Roog on maitsev ning sedavõrd toitev, et soov proovida üht 19 pitsast tuleb edasi lükata.

Kuigi tellime vaid Vishy vett (15 kr), jääb Priit Muuga veinivaliku juures nõutuks. 0,75liitrine pudel pole küll kvaliteetveini kohta kallis, ent pakutav valik on kesine.

Seda peaks kompenseerima kaheksa erinevat itaalia likööri. Õiget cappucino't (16 kr) ja espresso't (12 kr) paraku ei pakuta -- kohvimasin on katki.

Dessertidest valib Priit Muuga kõhklematult puuviljasalati (30 kr), mis, nagu küsides selgub, on valge veini kastmes. Tillukesi kiivi, õuna, meloni, pirni jne tükke lusikaga kausist õngitsedes pole külaline kiidusõnadega kitsi.

Samahästi sobib lõunat lõpetama ka ajakirjaniku valitud maja magustoit (30 kr), mis koosneb mahedast tarretisest puuviljakastmes.

- Esmamulje

- paiga välisilme: 5p

- parkimisvõimalused: -

- riidehoid: 5p

- hügieenitingimused: 6p

- Miljöö

- sisekujundus: 5p

- ventilatsioon: 8p

- taustamuusika: 7p

- valgustus: 10p

- mugavus: 6p

- puhtus: 8p

- Teenindus

- personal: 10p

- menüü: 6p

- kiirus: 7p

- toidu kvaliteet: 9p

- Hinna ja kvaliteedi suhe

- eelroad: 6p

- supid: 6p

- praed: 6p

- magustoidud: 7p

- joogid (alkoholiga): 7p

- joogid (alkoholita): 5p

Jaga lugu:
Hetkel kuum