17. märts 1997 kell 22:00

Tolliinspektuur avastas 1000 TT-püstolit

Kaubakonteinerid saabusid sadamasse nädalavahetusel OÜ Gliretti nimele. Läti merelaevandusele kuuluva laevaga Inzeneris Net?iporenkos Kielist Tallinna lähetatud lasti saatelehel oli kirjas, et konteinerites on tehniline varustus.

Konteinerite avamisel eile hommikul selgus, et seal oli 30 paekivituha ja -killustikuga täidetud sinist metallvaati, millesse oli peidetud tuhat pappkarpidesse ja kilekottidesse pakitud TT-püstolit koos varumagasinidega.

Tallinna tolliinspektuuri juhataja Toomas Udu ütles, et püstolid toimetati piirivalve relvaaita, kus need täna veel kord üle vaadatakse. Salarelvade lõpliku saatuse otsustab siseministeerium.

Ametlikud relvakauplused ei tohi enam TT-püstolitega kaubelda. Relvapoest kinnitati, et mõned aastad tagasi, kui TT-püstoleid veel registreeriti, maksid need 2500--2700 krooni. Mustal turul liiguvad need praegugi hinnaga 2000 krooni.

OÜ Gliretti kanti äriregistrisse alles eelmise aasta detsembris, tegevusaladeks on krediidiinfo andmeil jae- ja hulgimüük, toitlustamine, masinate ja seadmete rentimine ning kinnisvaratehingud. Firmade asutamisega tegeleva ASi Troop juhatuse esimees Marion Vahuri ütles, et Gliretti vahetas omanikku paar nädalat tagasi ning et lähemal ajal fikseeritakse see ka äriregistris.

Hetkel kuum