26. märts 1997 kell 22:00

Tihedalt seatud akvarellid tõid siiski kevadetunde

«Vesi. Värv. Eksperimentaalne akvarell.»

Rotermanni soolalaos kuni 29. märtsini

avatud K--P kell 11--18

pilet täiskasvanule 10 krooni

Viimaseid päevi on Rotermanni soolalao 2. korrusel avatud ülevaade eesti kunstnike akvarelliloomingust.

Näitusel saab valida oma lemmikud ca 140 eriilmelise töö seast. Esindatud on enamik eesti kunstnike-

eliidist, aga ka vähemtuntud akvarellistid.

Näitus mõjus kevadise puhanguna. Aga akvarelli omapära ongi see, et tänu värviküllusele ja -mängule mõjub see alati värskendavana. Meeleolu oli loodud ka linnusirinaga taustaks.

Kuigi see oli ülevaatenäitus, ei kujutanudki ette, et Eestis nii palju akvarelliste on. Meeldis Malle Leis, Eduard Viiralt. Väga ilus oli Virve Albri «Punase pühvli aasta», samuti Tatjana Salmre lillekompositsioonid.

Polnud vähemalt aasta näitusel käinud, mistõttu lootsin sellelt rohkem. Ju olen liiga konservatiivne, pean silmas just tööde eksponeerimist, mis tundus lohakas. Abstraktne kunst ei ole mulle südamelähedane, armastan pigem väljajoonistatud asju. Sellest väljapanekust meeldisid mulle Tatjana Salmre lilled, samuti Ester Roode linnavaated. Evald Okas oli normaalne. Purskaev oli kaugelt vaadates huvitav.

Kunstnikele on näitus kindlasti stimuleeriv. Teiste hulgas on esindatud ka need, kes akvarellinäitustel sageli esinevad: Pille Lehis, Milvi Torim, Malle Leis ja tema tütar Sandra Jõgeva. Kersti Rattusel oli humoristlik installatsioon lamava mehega, kuid ka klassikalises vormis võib enda moodsalt avada. Ruumi püüti maksimaalselt ja mänguliselt kasutada, ent seljad vastakuti riputatud pildid ei mõju just esteetiliselt.

Hetkel kuum