31. märts 1997 kell 22:00

Euroopa turud pidasid pühi

Jätkuvate lihavõttepühade tõttu oli enamik turge eile suletud. Kauplemine käis peamiselt mittekristlikus Aasias, Euroopa diileritest tegid tehinguid vaid Hispaania, Portugali ja Kreeka diilerid. Dollar püsis enamuse päevast allpool 1,68 DEMi (13,44 krooni) piiri. Eile õhtul avaldatud andmete järgi kasvasid USA elanike isiklikud tulud veebruaris 0,9%, näitaja oli suurem, kui turud eeldasid. Eraisikute tarbimine kasvas 0,3% võrra, mis oli veidi väiksem eeldatust.

Eile õhtul maksis dollar 13,39 krooni. Hõreda kauplemise timgimustes oli Soome marga kurss 2,69 krooni, Rootsi kroon maksis 1,77 krooni.

Wall Streetil algas kauplemine eile langusega. Analüütikute ennustuse põhjal toimusid esimeste kauplemistundide jooksul mõned planeeritud müügid, kuid päeva teisel poolel oodatakse kerget tõusu.

Venemaa aktsiaturg alustas eile tugeva tõusuga. Enamiku Vene kauplemissüsteemis noteeritud aktsiate hind tõusis 1--3 protsendi võrra. Suuremad tõusjad olid Norilski niklikombinaat, Venemaa Ühendatud Energiasüsteem, Rostelekom, Moskva Energija ja Surgutneftegaz. Tõus toimus siiski hõreda turu tingimustes ja välismaa investorid ei ole veel turule tulnud. Lõunaks oli kauplemise käive umbes 3 mln dollarit. Viimaste nädalate paarikümne miljoni dollariliste päevakäivete taustal ei olegi see võib-olla nii väike summa, aga võrreldes tavalise 100 miljoniga on pilt kurb. Käibe keskmist langust ennustatakse ka uute aktsiaturgude, s.t Interbankiaktsiabörsi ja Vene börsi käivitumisel.

Hetkel kuum