6. mai 1997 kell 22:00

Pakterminal annetas 200 000 krooni kultuuri heaks

Esimesed Pakterminali fondi stipendiumid antakse välja järgmise aasta novembris. Eri Klasi sõnul pole fondil sihtsuunitlust, stipendiumide määramisel usaldatakse rahvuskultuuri fondi valikut.

Seni on enamik rahvuskultuuri fondi nimelisi allfonde välisfirmade loodud.

«Kui varem üritas fond olla sotsiaalministeeriumi käepikendus ja toetada oma väikeste stipendiumidega kultuuri, siis järjest rohkem oleme nüüd hakanud investeerima tulevikku ja haridusse,» ütles Eri Klas.

Rahvuskultuuri fondi eelmise aasta suurim investeering oli puhkpillide ost Tallinna muusikakeskkoolile. Rahvuskultuuri fond on aastatel 1996--1997 saanud eraisikutelt ja firmadelt annetusi 1,9 miljonit krooni, tasuta lennukipileteid stipendiaatidele ja tehnikat Philips Eesti ASilt.

Koos Pakterminali fondiga on rahvuskultuuri fondil 30 nimelist allfondi, enamik toetab mingit kindlat sihtgruppi. Fondi põhikapital on 21 miljonit krooni, nimelised allfondid moodustavad sellest 4,7 miljonit krooni.

Hetkel kuum