Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tiffany reisibüroo pankrotiohus

  Teisipäeval kogunesid turismifirmade liidu liikmed, kellel on nõudeid Tallinnas tegutseva Tiffany reisibüroo vastu, et arutada koos oma lepingulise partneri Intrum Justitiaga tekkinud olukorda. Tiffany ei kuulu turismifirmade liitu.
  Intrum Justitia juristi Ivar Tammemäe sõnul on võlgades olevalt reisibüroolt üsna lootusetu raha kätte saada, kuna firmal ei ole vara. Ta ütles, et Tiffany omanik Mariann Tampuu on rääkinud talle kaks nädalat, et ta peab vaatama pangakontolt, kas tal on raha võlgade tasumiseks. «Tiffanyl ei ole meie arvates selliseid võimalusi, et võlasummat katta,» lausus Tammemäe.
  Eile ütles Tiffany omanik ja tegevjuht Mariann Tampuu, et loodab jõuda Intrum Justitiaga kokkuleppele maksegraafiku koostamise osas.
  Turismifirmade liidu presidendi, reisibüroo Wris tegevdirektori Erki Urva sõnul tekkisid Tiffanyl probleemid maksetähtaegadest kinnipidamisega juba pikka aega tagasi.
  Turismifirmade liidu juhatus on arutanud Tiffanyga seonduvat oma istungitel korduvalt rohkem kui poole aasta jooksul. Varem leiti, et reisibüroo makseraskused võisid tekkida üksikutest ebaõnnestunud äriprojektidest ja leiti, et kõik võlausaldajad on huvitatud Tiffany tegevuse normaliseerumisest. Samas soovitati turismifirmade liidu liikmetel loobuda Tiffany krediteerimisest.
  Tiffany on võlgu kõigile Eesti suurematele reisibüroodele: Estravelile, Wrisile, Baltic Toursile, Hermann Reisidele, Estonian Holidays'ile, Reisibüroo-K-le jne, lennufirmadele Finnair ja Estonian Air, laevafirmadele, kindlustusseltsidele ja teistele. Intrum Justitia poole on pöördunud ka kaks nende firma klienti Soomest.
  Turismifirmade liitu kuuluvate reisibüroode juhid väidavad, et viimastel kuudel on Tiffany omanik läinud otsese pettuse teed, valetades reisibüroode ja transpordiettevõtete töötajatele selleks, et saada ilma tasu maksmata kätte reisidokumente. Erki Urva sõnul on üks Tiffany töötaja palunud korduvalt reisidokumente välja anda, selle eest maksmata, paar tundi enne turismigrupi väljalendu. Raha on tema sõnul jäänud Finnairile ja Hermann Reisidele tasumata. Mariann Tampuu väitel pole midagi sellist olnud.
  Üleeile Türgist tagasi jõudnud Virje Pärtin ostis Tiffany reisibüroost Soome firma Kymppimatkat reisi Marmarisesse. Neli inimest maksid Tiffanyle kokku 16 000 krooni. Soomes selgus, et Kymppimatkate reisile kohti ei ole ja reisijad tõsteti ümber teise reisibüroo Aurinkomatkat Alanyasse sõitvale lennukile. Kohapeal selgus, et nelja eestlase eest oli Tiffany jätnud Soome reisibüroole raha üle kandmata. Esialgu keeldus Aurinkomatkat seetõttu eestlasi Eestisse tagasi toomast, kuid lõpuks jõuti kompromissile, mille järgi eestlastel tuli tasuda oma tagasilend 2000 Soome marka.
  Erki Urva sõnul pole Tiffany omanikud esitanud kordagi ühtegi konkreetset ettepanekut võlgade tasumiseks, vaid on eelistanud jätkuvalt oma võlausaldajaid petta.
  Tiffany võlausaldajad on Urva sõnade kohaselt otsustanud algatada Tiffany reisibüroo suhtes pankrotimenetluse ja volitada turismifirmade liidu liikmeid esindama selles protsessis Intrum Justitiat.
  Kui Tiffany omanikud suudavad võlausaldajaid veenda selles, et võlgade tagasimaksmine on võimalik reisibüroo edasitegutsemisel, võivad võlausaldajad kaaluda reisibüroo töö jätkumist võlausaldajate täieliku kontrolli all, märkis Urva.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Goldman Sachs ootab ulmelist nafta hinna tõusu
Goldman Sachs tõstis oma nafta hinna prognoosi selle aasta ja 2023. aasta kohta. Pank ootab, et OPEC+ tootjate kokkulepitud 2 miljoni barreli suurune päevase tootmismahu vähendamine on hindade jaoks "väga positiivne".
Goldman Sachs tõstis oma nafta hinna prognoosi selle aasta ja 2023. aasta kohta. Pank ootab, et OPEC+ tootjate kokkulepitud 2 miljoni barreli suurune päevase tootmismahu vähendamine on hindade jaoks "väga positiivne".
Eesti 200 juht: Kaja Kallasel on riigi pikaajalised kulud käest läinud
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Goldman Sachs ootab ulmelist nafta hinna tõusu
Goldman Sachs tõstis oma nafta hinna prognoosi selle aasta ja 2023. aasta kohta. Pank ootab, et OPEC+ tootjate kokkulepitud 2 miljoni barreli suurune päevase tootmismahu vähendamine on hindade jaoks "väga positiivne".
Goldman Sachs tõstis oma nafta hinna prognoosi selle aasta ja 2023. aasta kohta. Pank ootab, et OPEC+ tootjate kokkulepitud 2 miljoni barreli suurune päevase tootmismahu vähendamine on hindade jaoks "väga positiivne".
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Pevkur esitab välisluure juhiks Kaupo Rosina
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Matti Maasikas: sõja olukorras mõeldakse sõjast, muu on spekulatsioon
Meie peamine eesmärk peab olema toetada Ukraina võitu ja see saab olema selline, mis on ukrainlastele piisav võit, neid rünnati, nemad panevad need piirid maha, rääkis Euroopa Liidu suursaadik Ukrainas Matti Maasikas.
Meie peamine eesmärk peab olema toetada Ukraina võitu ja see saab olema selline, mis on ukrainlastele piisav võit, neid rünnati, nemad panevad need piirid maha, rääkis Euroopa Liidu suursaadik Ukrainas Matti Maasikas.
Redgate: Eesti võlakirjade riskimarginaal on kiirelt tõusnud
Eesti oleks võinud 10aastaste võlakirjade emissiooni saada täis ka natuke väiksema intressiga kui 4%, aga igal juhul võib öelda, et geopoliitiline olukord on meie riskimarginaali tublisti tõstnud.
Eesti oleks võinud 10aastaste võlakirjade emissiooni saada täis ka natuke väiksema intressiga kui 4%, aga igal juhul võib öelda, et geopoliitiline olukord on meie riskimarginaali tublisti tõstnud.

Olulisemad lood

Eestil tuleb võlakirjade eest tasuda 4% intressi Intress kõrgem kui Leedul ja Lätil
Valitsuse kümneaastaste võlakirjade emissioonil laenati kokku 1 miljard eurot 4% intressiga, teatas valitsus. Võlakirjad noteeritakse Dublini börsil.
Valitsuse kümneaastaste võlakirjade emissioonil laenati kokku 1 miljard eurot 4% intressiga, teatas valitsus. Võlakirjad noteeritakse Dublini börsil.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.