• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tiffany reisibüroo pankrotiohus

  Teisipäeval kogunesid turismifirmade liidu liikmed, kellel on nõudeid Tallinnas tegutseva Tiffany reisibüroo vastu, et arutada koos oma lepingulise partneri Intrum Justitiaga tekkinud olukorda. Tiffany ei kuulu turismifirmade liitu.
  Intrum Justitia juristi Ivar Tammemäe sõnul on võlgades olevalt reisibüroolt üsna lootusetu raha kätte saada, kuna firmal ei ole vara. Ta ütles, et Tiffany omanik Mariann Tampuu on rääkinud talle kaks nädalat, et ta peab vaatama pangakontolt, kas tal on raha võlgade tasumiseks. «Tiffanyl ei ole meie arvates selliseid võimalusi, et võlasummat katta,» lausus Tammemäe.
  Eile ütles Tiffany omanik ja tegevjuht Mariann Tampuu, et loodab jõuda Intrum Justitiaga kokkuleppele maksegraafiku koostamise osas.
  Turismifirmade liidu presidendi, reisibüroo Wris tegevdirektori Erki Urva sõnul tekkisid Tiffanyl probleemid maksetähtaegadest kinnipidamisega juba pikka aega tagasi.
  Turismifirmade liidu juhatus on arutanud Tiffanyga seonduvat oma istungitel korduvalt rohkem kui poole aasta jooksul. Varem leiti, et reisibüroo makseraskused võisid tekkida üksikutest ebaõnnestunud äriprojektidest ja leiti, et kõik võlausaldajad on huvitatud Tiffany tegevuse normaliseerumisest. Samas soovitati turismifirmade liidu liikmetel loobuda Tiffany krediteerimisest.
  Tiffany on võlgu kõigile Eesti suurematele reisibüroodele: Estravelile, Wrisile, Baltic Toursile, Hermann Reisidele, Estonian Holidays'ile, Reisibüroo-K-le jne, lennufirmadele Finnair ja Estonian Air, laevafirmadele, kindlustusseltsidele ja teistele. Intrum Justitia poole on pöördunud ka kaks nende firma klienti Soomest.
  Turismifirmade liitu kuuluvate reisibüroode juhid väidavad, et viimastel kuudel on Tiffany omanik läinud otsese pettuse teed, valetades reisibüroode ja transpordiettevõtete töötajatele selleks, et saada ilma tasu maksmata kätte reisidokumente. Erki Urva sõnul on üks Tiffany töötaja palunud korduvalt reisidokumente välja anda, selle eest maksmata, paar tundi enne turismigrupi väljalendu. Raha on tema sõnul jäänud Finnairile ja Hermann Reisidele tasumata. Mariann Tampuu väitel pole midagi sellist olnud.
  Üleeile Türgist tagasi jõudnud Virje Pärtin ostis Tiffany reisibüroost Soome firma Kymppimatkat reisi Marmarisesse. Neli inimest maksid Tiffanyle kokku 16 000 krooni. Soomes selgus, et Kymppimatkate reisile kohti ei ole ja reisijad tõsteti ümber teise reisibüroo Aurinkomatkat Alanyasse sõitvale lennukile. Kohapeal selgus, et nelja eestlase eest oli Tiffany jätnud Soome reisibüroole raha üle kandmata. Esialgu keeldus Aurinkomatkat seetõttu eestlasi Eestisse tagasi toomast, kuid lõpuks jõuti kompromissile, mille järgi eestlastel tuli tasuda oma tagasilend 2000 Soome marka.
  Erki Urva sõnul pole Tiffany omanikud esitanud kordagi ühtegi konkreetset ettepanekut võlgade tasumiseks, vaid on eelistanud jätkuvalt oma võlausaldajaid petta.
  Tiffany võlausaldajad on Urva sõnade kohaselt otsustanud algatada Tiffany reisibüroo suhtes pankrotimenetluse ja volitada turismifirmade liidu liikmeid esindama selles protsessis Intrum Justitiat.
  Kui Tiffany omanikud suudavad võlausaldajaid veenda selles, et võlgade tagasimaksmine on võimalik reisibüroo edasitegutsemisel, võivad võlausaldajad kaaluda reisibüroo töö jätkumist võlausaldajate täieliku kontrolli all, märkis Urva.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.