• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Standard suurendab oma aktsiakapitali

  Aktsiakapital jääb pärast suurendamist 20 miljoni ja 30 miljoni krooni vahele, ütles Standardi juhatuse esimees Enn Veskimägi.
  Aktsiakapitali suurendamine on tagatud eelmiste perioodide jaotamata kasumi, ümberhindluse reservide ja aktsiate müügist tekkinud kasumiga, lausus Veskimägi. Seni on Standardi aktsiakapital 920 000 krooni. «Peab vaatama, kui suur aktsiakapital on börsile viimisel mõistlik, et üle ei paisuta,» märkis Veskimägi.
  Nõukogu otsusega viib Standardi aktsiad börsile Forekspank. Pakkumuse tegi Standardi nõukogule 17 maaklerifirmat. «Oli palju väga häid pakkumusi ja tuli valida mitme võrdse vahel,» kommenteeris Veskimägi. «Kaitsesin nõukogus Forekspanka, sest varsti ootab ees konkurss nende hoone möbleerimiseks,» tunnistas ta.
  Veskimägi sõnul on plaan viia Standardi aktsiad börsile septembris. «Kõik ettevalmistused algavad augustis,» tähendas ta. «Siis selgub, millal on õige aeg alustada,» lausus Veskimägi.
  Standardi käive oli mullu 10 miljoni krooni võrra suurem ülemöödunud aasta käibest, aga kasum oli kahe miljoni krooni võrra väiksem. «Eelmise aasta kulud olid suured vabrikute remondi tõttu,» lausus Veskimägi.
  Samas on Standardi majandustegevuse kasum automaatselt puhaskasum tänu enam makstud tulumaksule kahe miljoni krooni ulatuses. «See viib ka selle aasta kasumi üles,» kinnitas Veskimägi. Tulumaksu ettemaks tekkis tema sõnul valearvestuse tõttu 1995. aastal. Standardi selle aasta nelja kuu käive oli 47 miljonit krooni ja kasum 7,4 miljonit krooni.
  Seni valdavalt büroomööblit tootnud Standard on alustanud uue strateegilise suunana ka kodumööbli valmistamist. «Eesti büroomööbli turust on meil kolmandik, seetõttu otsustasime tegevusvaldkonda laiendada,» selgitas Veskimägi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
Veerand maaelu koroonalaenudest läks viltu, politsei pidas kinni kaks MESi juhatuse liiget Läbivalt täiendatud!
Keskkriminaalpolitsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget, kellele esitati kahtlustus selle eest, et koroonakriisi ajal jagati vähemalt 24 miljonit toetuslaenu eurot laiali ettevõtetele, kes laenutingimustele ei vastanud.
Keskkriminaalpolitsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget, kellele esitati kahtlustus selle eest, et koroonakriisi ajal jagati vähemalt 24 miljonit toetuslaenu eurot laiali ettevõtetele, kes laenutingimustele ei vastanud.