• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Standard suurendab oma aktsiakapitali

  Aktsiakapital jääb pärast suurendamist 20 miljoni ja 30 miljoni krooni vahele, ütles Standardi juhatuse esimees Enn Veskimägi.
  Aktsiakapitali suurendamine on tagatud eelmiste perioodide jaotamata kasumi, ümberhindluse reservide ja aktsiate müügist tekkinud kasumiga, lausus Veskimägi. Seni on Standardi aktsiakapital 920 000 krooni. «Peab vaatama, kui suur aktsiakapital on börsile viimisel mõistlik, et üle ei paisuta,» märkis Veskimägi.
  Nõukogu otsusega viib Standardi aktsiad börsile Forekspank. Pakkumuse tegi Standardi nõukogule 17 maaklerifirmat. «Oli palju väga häid pakkumusi ja tuli valida mitme võrdse vahel,» kommenteeris Veskimägi. «Kaitsesin nõukogus Forekspanka, sest varsti ootab ees konkurss nende hoone möbleerimiseks,» tunnistas ta.
  Veskimägi sõnul on plaan viia Standardi aktsiad börsile septembris. «Kõik ettevalmistused algavad augustis,» tähendas ta. «Siis selgub, millal on õige aeg alustada,» lausus Veskimägi.
  Standardi käive oli mullu 10 miljoni krooni võrra suurem ülemöödunud aasta käibest, aga kasum oli kahe miljoni krooni võrra väiksem. «Eelmise aasta kulud olid suured vabrikute remondi tõttu,» lausus Veskimägi.
  Samas on Standardi majandustegevuse kasum automaatselt puhaskasum tänu enam makstud tulumaksule kahe miljoni krooni ulatuses. «See viib ka selle aasta kasumi üles,» kinnitas Veskimägi. Tulumaksu ettemaks tekkis tema sõnul valearvestuse tõttu 1995. aastal. Standardi selle aasta nelja kuu käive oli 47 miljonit krooni ja kasum 7,4 miljonit krooni.
  Seni valdavalt büroomööblit tootnud Standard on alustanud uue strateegilise suunana ka kodumööbli valmistamist. «Eesti büroomööbli turust on meil kolmandik, seetõttu otsustasime tegevusvaldkonda laiendada,» selgitas Veskimägi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Aasia aktsiad langesid koos USA futuuridega
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Tõnu Õnnepalu: meie isiklik elu on üks erakordne asi
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.