• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  50 aastat India iseseisvust

  Kui India suudaks praegust majanduskasvu hoida, siis oleks ta aastal 2020 Hiina, USA ja Jaapani järel maailma neljas majandusriik. India ärkas 1991. a, kui ta järsku märkas, et Hiina jt Aasia riigid on temast majanduse arengus möödunud. Vajadus reformide järele oli ilmne, kuid suure riigi demokraatlik nõrkus on toonud võimule 14 parteist koosneva viimaste aastate ebaefektiivseima valitsuse.
  Maailmapanga andmetel on enam kui 52% India rahvastiku päevane sissetulek alla 14 Eesti krooni. Maailma vaestest elab seal kokku kolmandik ning peaaegu pooled täiskasvanutest ei oska lugeda.
  Et konkureerida Kagu-Aasia riikidega, on India hakanud hoogsalt alandama oma imporditariife, mis 1990. a 300 protsendilt on nüüd langenud 50-le, kuid on ikka veel maailma ühed kõrgeimad. Et sellest on vähe, näitab Kagu-Aasia tiigermajandusega riikide lubadus alandada oma imporditariifid aastaks 2000 viiele protsendile.
  Otsesed välisinvesteeringud ulatusid Indias eelmisel aastal 2,6 miljardi dollarini, Hiina sai samal ajal 42 miljardit. Et säilitada praegust kuue-seitsmeprotsendilist majanduskasvu, vajab India aga vähemalt kümne miljardi dollari suuruseid investeeringuid.
  Elu näitab, et totalitaarne Hiina, kes teeb õigeid majandusreforme, suudab vajalikud otsused kiiremini vastu võtta. India on märksa aeglasem oma hambutu demokraatia ja vohava bürokraatia tõttu.
  Sellele vaatamata on India börsi aktsiakursid sel aastal tõusnud 35%, mis väljendab investeerijate lootust, et valitsus suudab majandusreforme jätkata. DN-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Madara käive paisus viiendiku, kasum kasvas ja kasvueemärgid püsivad
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvasid palgad üle 8 protsendi
Statistikaameti andmetel oli keskmine brutokuupalk selle aasta esimeses kvartalis 1593 eurot ehk 8,1% suurem kui eelmisel aastal samal ajal.
Statistikaameti andmetel oli keskmine brutokuupalk selle aasta esimeses kvartalis 1593 eurot ehk 8,1% suurem kui eelmisel aastal samal ajal.
Hepsori juht: ostjad on hinnatõusu vastu võtnud
Hepsori juhi Henri Laksi sõnul on olukord selline, et üks silm nutab, nähes, mis maailmas toimub. Teine silm aga naerab selles mõttes, et juba töös olevad arendusprojektid on heas seisus.
Hepsori juhi Henri Laksi sõnul on olukord selline, et üks silm nutab, nähes, mis maailmas toimub. Teine silm aga naerab selles mõttes, et juba töös olevad arendusprojektid on heas seisus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.