• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läänemaalt leiab sajanditaguse Rootsi

  Tõelise puhkuse juurde kuulub merekohin, liivarand ja rahulik männimets. Kui selle keskel igav hakkab, peab ümbruses ringi vaadates midagi huvitavat leidma. Läänemaalt leiabki -- vanu rannarootslaste külasid, kus mõnikord räägitakse veel sajanditevanust rootsi murret ja kus võõbatakse maju rootsipunaseks.
  Tallinnast Haapsallu sõites tasub valida uuem maantee, mis Pärnu maanteelt Ääsmäel ära pöörab -- see on eelmisel suvel saanud uue ideaalselt sileda asfaltkatte. Viletsam, kuid huvitavam tee käib läbi Keila. Siis jäävad tee äärde Padise klooster, vanad linnamäed ja ilusad marjametsad. Kuid seda teed pidi võib Läänemaalt põhja poole näiteks tagasi sõita. Läänemaa keskus Haapsalu meenutab puhkajale natukene ka Pärnut oma rannapromenaadide, sanatooriumide ja söögikohtadega. Erinevalt Pärnust aga on Haapsalus tunduvalt rahulikum: turistid kas pole veel nii suurel hulgal jõudnud sinna või eelistavad nad suvepealinna seal toimuvate suvesündmuste pärast. Kui Haapsalust lõuna poole liikuda, leiab Rohuküla sadama lähedalt esimesed kuiva küljealusega telkimiskohad, mujal valitseb lepastunud niiske padrik. Haapsalust põhja pool algabki ajalooline rannarootsi: Noarootsi poolsaarel on korralikud asfaltteed suuremate asulateni, päris Eesti läänetippu minnes tuleb aga liikuda repjal kruusateel. Kohale jõudes on aga avanev vaade Läänemerele ja Vormsi poolsaarele pingutust väärt. Ujuma minnes tuleb aga jalutada üsna pikalt, enne kui vesi pahkluudest kõrgemale tõuseb. Põhja poole liikudes tasub läbi käia kõikide suuremate neemede tipud: Dirhamis on sadam, Spithamis vene sõjaväelinnak ja majakas, enne Nõvat aga algavad hingematvalt ilusad loodusmaastikud. Uuejõe jõesängi juures asuvad matkarajad, mis kulgevad mööda kõrget käänulist liivakallast mere äärde, lähedal on ka ilusad Peraküla järved. Läänemaal leiab kõige rahulikuma puhkuse, kui minna sinna telgiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.