• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läänemaalt leiab sajanditaguse Rootsi

  Tõelise puhkuse juurde kuulub merekohin, liivarand ja rahulik männimets. Kui selle keskel igav hakkab, peab ümbruses ringi vaadates midagi huvitavat leidma. Läänemaalt leiabki -- vanu rannarootslaste külasid, kus mõnikord räägitakse veel sajanditevanust rootsi murret ja kus võõbatakse maju rootsipunaseks.
  Tallinnast Haapsallu sõites tasub valida uuem maantee, mis Pärnu maanteelt Ääsmäel ära pöörab -- see on eelmisel suvel saanud uue ideaalselt sileda asfaltkatte. Viletsam, kuid huvitavam tee käib läbi Keila. Siis jäävad tee äärde Padise klooster, vanad linnamäed ja ilusad marjametsad. Kuid seda teed pidi võib Läänemaalt põhja poole näiteks tagasi sõita. Läänemaa keskus Haapsalu meenutab puhkajale natukene ka Pärnut oma rannapromenaadide, sanatooriumide ja söögikohtadega. Erinevalt Pärnust aga on Haapsalus tunduvalt rahulikum: turistid kas pole veel nii suurel hulgal jõudnud sinna või eelistavad nad suvepealinna seal toimuvate suvesündmuste pärast. Kui Haapsalust lõuna poole liikuda, leiab Rohuküla sadama lähedalt esimesed kuiva küljealusega telkimiskohad, mujal valitseb lepastunud niiske padrik. Haapsalust põhja pool algabki ajalooline rannarootsi: Noarootsi poolsaarel on korralikud asfaltteed suuremate asulateni, päris Eesti läänetippu minnes tuleb aga liikuda repjal kruusateel. Kohale jõudes on aga avanev vaade Läänemerele ja Vormsi poolsaarele pingutust väärt. Ujuma minnes tuleb aga jalutada üsna pikalt, enne kui vesi pahkluudest kõrgemale tõuseb. Põhja poole liikudes tasub läbi käia kõikide suuremate neemede tipud: Dirhamis on sadam, Spithamis vene sõjaväelinnak ja majakas, enne Nõvat aga algavad hingematvalt ilusad loodusmaastikud. Uuejõe jõesängi juures asuvad matkarajad, mis kulgevad mööda kõrget käänulist liivakallast mere äärde, lähedal on ka ilusad Peraküla järved. Läänemaal leiab kõige rahulikuma puhkuse, kui minna sinna telgiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tervishoiuettevõtte juht: võib-olla oleme me osalised uue ajastu tekkes
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Enefit Connect kavatseb Harju Elektri tütarettevõttelt nõuda leppetrahvi
Tööstuskontserni Harju Elekter tütarettevõte Energo Veritas OÜ ütles üles Enefit Connect OÜga sõlmitud raamlepingud, Enefit Connect kavatseb nõuda kahjutasu.
Tööstuskontserni Harju Elekter tütarettevõte Energo Veritas OÜ ütles üles Enefit Connect OÜga sõlmitud raamlepingud, Enefit Connect kavatseb nõuda kahjutasu.
Selgus Eesti parim juht
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Tootjahinnad on aastaga tõusnud kolmandiku võrra
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Kodulaenude intressid langesid, Euroopa keskmiseni pikk tee minna
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.