23. september 1997 kell 22:00

Kahe miljardi investeering vähetõenäoline

Agu Remmelg ütles, et välisinvesteeringute agentuuril on kontakt ühe rahvusvahelise tööstusfirmaga, kes otsib võimalust investeerida Balti riikidesse, Soome või Venemaale. «Üks kriteerium otsuse langetamisel selle investeeringu kohta on juurdepääs Vene turule,» lisas Remmelg.

Küsimusele, millisel alal investeeringut kavandav firma tegutseb, vastas Remmelg, et investeering tahetakse teha tööstusesse. Täpsemalt ta tööstusharu konkretiseerida ei soovinud. «See informatsioon on praeguses staadiumis konfidentsiaalne,» lisas Remmelg.

«Praegu kehtivad Eesti ja Venemaa vahelistes suhetes topelttollid ning tõenäosus, et see investeering Eestisse tuleb, on momendil suhteliselt väike,» lausus Remmelg.

Peale kaupade eksporti Venemaale takistavate tollitariifide tõi Remmelg Eesti miinusena välisinvesteeringute saamisel esile ka Eesti-Vene vahelise kehva transpordiühenduse. «Ta ei toimi nii sujuvalt kui vaja,» selgitas Remmelg.

Hetkel kuum