• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna külmhoone ostab ära hulgifirmade aktsiad

  Hulgifirmade aktsiate eest maksab Tallinna külmhoone 1,4 miljoni aktsia emiteerimisega. Külmutatud toodete hulgimüüja ASi Jäälill aktsiate eest tasub külmhoone 1,1 miljoni aktsiaga ja piimatoodete hulgimüüja ASi Piimar aktsiate eest 0,3 miljoni aktsiaga. Aktsiad emiteeritakse turuhinnaga.
  Tallinna külmhoone nõukogu liige Imre Freiberg ütles, et hulgifirmade aktsiate ostmine annab külmhoonele tulevikus kindla turustusvõrgu ja kindlustab hulgifirmad kaubaga. «Samuti võimaldab see samm meil edaspidi oma turuosa suurendada,» lisas Freiberg.
  ASile Jäälill kuulub külmutatud toiduainete jaotuskett, mille abil turustatakse ettevõtte hinnangul kuni 60 protsenti külmutatud toiduainetest. Peale jäätise müüb Jäälill ka külmutatud liha, kala, nende poolfabrikaate ja külmutatud köögivilju. AS Piimar on Tallinna suurim piimatoodete hulgimüüja.
  Külmhoone ühinemisläbirääkimised oma peamise konkurendiga kohalikul turul, ASiga Balbiino, on Balbiino nõukogu esimehe Andres Järvingu sõnul katkenud. Järving põhjendas uudisteagentuurile BNS läbirääkimiste katkemist sellega, et Tallinna külmhoone esindajad ei näidanud üles konkreetsust. Samas lisas ta, et tulevikus võib jäätisetootjate koostöö siiski kõne alla tulla.
  Imre Freiberg väitis, et külmhoone tegi Balbiino aktsiatele konkreetse hinnapakkumuse. Pakkumuse suurust ei nõustunud ta avalikustama.
  «Me ei jõudnud kokkuleppele seetõttu, et Balbiino omanik AS Norma Grupp nõudis aktsiate eest liiga kõrget hinda,» lisas Freiberg.
  AS Balbiino süüdistas eile Tallinna külmhoonet aktsiahinnaga manipuleerimises jäätisetootjate ühinemisteate liiga ennatliku avaldamise teel. «Mulle tundub, et külmhoone tahab heade uudistega lihtsalt aktsia hinda kergitada,» ütles Andres Järving BNSile.
  «Ma ei mõista, kuidas saab Balbiino meid süüdistada aktsiahinnaga manipuleerimises, sest esimese teate ühinemisläbirääkimiste kohta saatis BNSile just tema,» väitis Freiberg vastu. Esmaspäeval teatas AS Balbiino ajakirjandusele kahe ettevõtte ühinemisläbirääkimistest.
  Maaklerfirma ICI Trust analüütik Elar Must ütles, et esmaspäevane teade võis olla küll veidi ennatlik, kuid seda ei saa nimetada aktsiahinnaga manipuleerimiseks. Hinda mõjutavad siiski enam ettevõtte majandustulemused, investorid ootavad konkreetseid numbreid ja tulemusi, sõnas Must.
  Tallinna külmhoone kaheksa kuu netokäive oli 64,7 miljonit krooni ja puhaskasum 8,6 miljonit krooni. Külmhoone jäätisetoodangu prognoositav turuosa Eestis on umbes 50 protsenti. Järgmise aasta juuniks kavatseb külmhoone oma praegusele territooriumile ehitada 70 miljonit krooni maksva jäätisetehase ja avada hulgilao, mille maksumus on umbes 20 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.