• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riskid suhtlusel kohverekspedeerijaga

  1996. aasta sügisel vabastati käibemaksuseaduse muutmisega välisekspedeerimisega seotud teenused käibemaksust. Hulgaliselt tekkis nn kohverekspedeerijaid või pereekspedeerijaid. Paraku puudub neil sageli riskikapital omavahendite näol ja ka kindlustus. Sagedaste apsude ja võlgnevuste tõttu on mõni neist korduvalt nime ja personali vahetanud.
  Kui tellija koormaga midagi juhtub (auto ei saabu laadima, hilinemine, koorma riknemine, hävinemine või osaline puudujääk), siis kohverekspedeerija, juhul kui ta ei ole võimeline probleemi operatiivselt lahendama, peidab pea liiva alla ja küsib: «Aga mida mina sain parata, et auto läks rikki või juht end täis jõi?» Tellija kolmandale helistamisele ei pruugi aga vastata enam ükski telefon. Parimal juhul saab ta otsekontakti tegeliku vedajaga. Ent see pole lahendus, sest juriidiliselt ei ole ta ju temalt vedu tellinud.
  Vedajal võib väikeekspedeerija makseraskuste puhul tekkida pingeline olukord. Kui väikeekspedeerija välismaisest ekspedeerijast tööandjaga midagi juhtub (sagedami esinevad nii tahtlikud- kui ka tahtmatud pankrotid) ja võlg vedajale on jõudnud kasvada kuuekohalise summani, siis tõenäoliselt vedaja seda raha enam ei näe.
  Väikesel osaühingust ekspedeerijal puudub reeglina omakapital ja ta vastutab ainult osakukapitali ulatuses. Seejärel ta lõpetab tegevuse, ostab uue nimega uue firma ja jätkab uue personaliga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.