8. oktoober 1997 kell 22:00

Jõgevamaal jõukust jätkub

Jõgeva maksumaksjal on raha nagu raba. Maavanem on kohalike omavalitsuste toetusfondist eraldanud peaagu 300 000 krooni finantseerimaks 26 omavalitsustöötaja ja kahe maavalitsuse ametniku nädalapikkust komandeeringut Tuneesia Vabariiki. Kuna sõit toimub tööajast ja on vormistatud komandeeringuna, lisanduvad sellele summale lähetuskulud. Kokku teeb see ligikaudu pool miljonit.

Järgmise aasta riigieelarves on Jõgeva maakonnale investeeringuteks ette nähtud 16 miljonit krooni. Riik võiks selle raha Jõgevamaa asemel hädalisematele maakondadele jagada.

Vooremaal finantsprobleeme ju ei ole. Kohalike omavalitsuste toetusfondi raha on idee poolest ette nähtud omavalitsuste eelarvete alalaekumiste katteks. Jõgeva on nii jõukas maakond, et alalaekumisi lihtsalt ei ole ja fondis olevat maksumaksja raha saab kasutada omavalitsusametnike küsitava otstarbega reisi kulude katmiseks.

Hetkel kuum