• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Wall Street vallandas tõusu maailmabörsil

  Dow Jonesi indeks kerkis pärast esmaspäevast kauplemise peatamist New Yorgi börsil 337,17 punkti ehk 4,7% ja küündis 7498,32 punktini, mis on Dow suurim ühepäevane tõus punktiarvestuses. Dow püstitas teisipäeval ka käiberekordi -- omanikku vahetas üle 1,1 miljardi aktsia.
  Aasia finantsturud alustasid kolmapäeva tugeva tõusuga pärast ostubuumi teisipäevasel Wall Streetil. Diilerite sõnul olid investorite huviobjektis peamiselt kahe eelmise päevaga järsult odavnenud aktsiad.
  Viimastel kauplemispäevadel kogu maailma aktsiaturgudele negatiivse impulsi andnud Hongkongi börsi esimene pool päevast lõppes 16,69% tõusuga 10 572,31 punkti juures. Keskpäevaks oli turu käive kerkinud 15,8 miljardi Hongkongi dollarini (2,04 miljardit USA dollarit).
  Suur tõus toimus kolmapäeval ka Austraalia, Uus-Meremaa, Lõuna-Korea, Taiwani, Filipiinide, Singapuri, Tai, Malaisia ja Indoneesia turgudel.
  Aasia suurim turg Tokio lõpetas päeva 3,55% tõusuga 16 891,31 punkti juures.
  Kolmapäeval algas tõus ka Põhjamaade aktsiaturgudel. Teisipäeval oma väärtusest 4,33% kaotanud Stockholmi üldindeks kerkis 5,22%. Kopenhaageni KFX- indeks tõusis pärast teisipäevast 3,5% langust 2,8% ja Helsingi HEX 6,5%.
  Teisipäeval viiendiku oma väärtusest kaotanud Vene aktsiaturg avanes kolmapäeval tugeva tõusuga. Veel enne kauplemise algust Vene RTS-süsteemis, kus tehakse 90% Vene väärtpaberitehingutest, kerkisid juhtivate aktsiate hinnad keskmiselt 15--20%.
  Diilerid märkisid, et kui teisipäeva õhtul Wall Streetil alanud tõus maailma aktsiaturgudel jätkub, taastuvad kiiresti ka Vene aktsiate positsioonid.
  Järellainena teisipäevasele suurele langusele Tallinna börsil liikusid kolmapäeval alla enamiku juhtivate aktsiate hinnad Riia ja Vilniuse börsil.
  Teisipäeval tugevnenud Hermise panga ja Vilniuse panga aktsiad odavnesid kolmapäeval Vilniuse väärtpaberibörsil. Langes ka Lietuvos Energija aktsiate hind.
  Diilerite sõnul müüsid kolmapäeval Leedu turul aktsiaid välisinvestorid, võimalik, et ka Eesti investorid. Tegemist oli ilmse ahelreaktsiooniga teisipäevasele kukkumisele mujal ning täna peaksid hinnad taas tõusma hakkama, märkisid maaklerid.
  Riia väärtpaberiturul kukkusid kolmapäeval enamiku juhtivate aktsiate hinnad. Turg on rahulik ning suurt langust ei ole enam oodata, ennustasid diilerid. AP-BNS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.