• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bensiin läheb 80 senti kallimaks

  Neste Oil Eesti ASi jaemüügijuht Heikki Vuorinen ütles, et tõenäoliselt selgub täpne bensiini hind tanklates alles täna varahommikul, sest iga kütusemüüja tahab veenduda, mida teevad konkurendid. «Meie oleme otsustanud, et jääme vahemikku 80--90 senti,» lausus Vuorinen. «Kui aga konkurendid piirduvad 50--60 sendi suuruse hinnatõusuga, oleme sunnitud talitama samamoodi.»
  Epp Kiviaed ASist Eesti Statoil teatas, et nende firma tõstab täna hommikul kell 7 bensiini jaehinda 80 sendi võrra liitri kohta.
  ASi Alexela Oil jaemüügijuht Indrek Randver teatas, et bensiini hind Alexela tanklates tõuseb täna 83 senti liitri kohta. Randveri sõnul pole välistatud, et lähiajal tõuseb bensiini hind veel 10--20 senti liitri pealt, sest aktsiisimäärade muutus põhjustab kütusefirmadele täiendavaid transpordi- ja finantskulusid.
  Heikki Vuorinen avaldas veendumust, et hinnatõusuga tulevad kaasa kõik Eesti kütusefirmad. «Loomulikult on eelistatud seisus need firmad, kes on saanud enne 1. detsembrit suuremaid varusid koguda,» ütles Vuorinen. «Olen aga kindel, et ka nemad ei hakka odavamalt kauplema.»
  Vuorinen kinnitas, et aktsiisimäärade tõstmise tegelik mõju on pikaajaline, eriti finantskulutuste osas. «Meie hoiame laos pidevalt mõnikümmend tuhat liitrit varu,» lausus Vuorinen. «Aktsiisi tõusuga kasum ei kasva, küll aga kasvab kauba laoväärtus. See tähendab, et senisest rohkem raha seisab.»
  Tallinna tolliinspektuuri ülem Toomas Udu ütles, et viimastel päevadel on kõik kütusefirmad tegelenud agaralt varude soetamisega. «Igaüks püüdis oma e?elonid hiljemalt 30. novembri kuupäevaga üle Narva piiri tuua,» sõnas Udu. «Tolliladudest käis eriti vilgas kauba väljavedu. Usun, et bensiini on täis veetud kõik vabad mahutid, mida Eestist üldse leida oli.»
  Udu hinnangul tuli novembris Eestisse kaks korda rohkem kütust kui varasematel kuudel. «Lõplikud andmed selguvad 10. detsembri paiku, aga julgen arvata, et kui tavaliselt on Tallinnas laekunud 60 miljonit krooni tollimaksu kuus, siis viimase kuu pealt laekub vähemalt 100 miljonit,» ütles ta.
  Riigikogu võttis mootorikütuse aktsiisi muutmise seaduse vastu 21. oktoobril. Seaduse kohaselt tõuseb ühe bensiiniliitri aktsiis alates iga aasta 1. detsembrist tänavu 70 senti, järgmisel kolmel aastal 50 sendi kaupa ja 2001. aastal 30 senti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Kolm Eesti meest Skeletonist on kukesammu kaugusel Euroopa aasta leiutaja tiitlist
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.