• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bensiin läheb 80 senti kallimaks

  Neste Oil Eesti ASi jaemüügijuht Heikki Vuorinen ütles, et tõenäoliselt selgub täpne bensiini hind tanklates alles täna varahommikul, sest iga kütusemüüja tahab veenduda, mida teevad konkurendid. «Meie oleme otsustanud, et jääme vahemikku 80--90 senti,» lausus Vuorinen. «Kui aga konkurendid piirduvad 50--60 sendi suuruse hinnatõusuga, oleme sunnitud talitama samamoodi.»
  Epp Kiviaed ASist Eesti Statoil teatas, et nende firma tõstab täna hommikul kell 7 bensiini jaehinda 80 sendi võrra liitri kohta.
  ASi Alexela Oil jaemüügijuht Indrek Randver teatas, et bensiini hind Alexela tanklates tõuseb täna 83 senti liitri kohta. Randveri sõnul pole välistatud, et lähiajal tõuseb bensiini hind veel 10--20 senti liitri pealt, sest aktsiisimäärade muutus põhjustab kütusefirmadele täiendavaid transpordi- ja finantskulusid.
  Heikki Vuorinen avaldas veendumust, et hinnatõusuga tulevad kaasa kõik Eesti kütusefirmad. «Loomulikult on eelistatud seisus need firmad, kes on saanud enne 1. detsembrit suuremaid varusid koguda,» ütles Vuorinen. «Olen aga kindel, et ka nemad ei hakka odavamalt kauplema.»
  Vuorinen kinnitas, et aktsiisimäärade tõstmise tegelik mõju on pikaajaline, eriti finantskulutuste osas. «Meie hoiame laos pidevalt mõnikümmend tuhat liitrit varu,» lausus Vuorinen. «Aktsiisi tõusuga kasum ei kasva, küll aga kasvab kauba laoväärtus. See tähendab, et senisest rohkem raha seisab.»
  Tallinna tolliinspektuuri ülem Toomas Udu ütles, et viimastel päevadel on kõik kütusefirmad tegelenud agaralt varude soetamisega. «Igaüks püüdis oma e?elonid hiljemalt 30. novembri kuupäevaga üle Narva piiri tuua,» sõnas Udu. «Tolliladudest käis eriti vilgas kauba väljavedu. Usun, et bensiini on täis veetud kõik vabad mahutid, mida Eestist üldse leida oli.»
  Udu hinnangul tuli novembris Eestisse kaks korda rohkem kütust kui varasematel kuudel. «Lõplikud andmed selguvad 10. detsembri paiku, aga julgen arvata, et kui tavaliselt on Tallinnas laekunud 60 miljonit krooni tollimaksu kuus, siis viimase kuu pealt laekub vähemalt 100 miljonit,» ütles ta.
  Riigikogu võttis mootorikütuse aktsiisi muutmise seaduse vastu 21. oktoobril. Seaduse kohaselt tõuseb ühe bensiiniliitri aktsiis alates iga aasta 1. detsembrist tänavu 70 senti, järgmisel kolmel aastal 50 sendi kaupa ja 2001. aastal 30 senti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.