3. detsember 1997 kell 22:00

Riik tellib suuri jaamu

See suvi oli paljudele suurte jaamade müüjatele edukas: haiglad, haridusasutused ja omavalitsused janunesid suurte telefonijaamade järele. Reet Randmets Univoice'ist nimetas seda suve eriliseks, sest iga-aastane vaikusehetk, mis soojade kuudega saabub, sel aastal ei tulnudki. Aasta lõpp aga jätkub müüjatel tavaliselt edukalt.

Fintall Sendeks oma kolmanda kvartali andmeid avaldada ei soovinud. Pärast pikka nõupidamist otsustati, et kolmandas kvartalis müüdud telefonijaamade arvuga kaubamärkide TOPis osaleda ei taheta.

Panasonic on aga tabelis uustulnuk: pärast suhteliselt vaikset suve plaanib Panatec sel talvel ISDNi turul tugevalt kanda kinnitada. Praegu tabelis olevatel telefonijaamadel on kõigil välisliinidena kasutusel analoogliinid.

Ka Eesti Telefon kavatseb hakata uurima klientide vajadusi ja paika panema ISDN-liinide vajadust ja turgu. Suurkliendid on kiirest andmesidest soodsa kuumaksuga huvitatud.

Riigi osa suurte jaamade müügis on jälle üsna suur: kui aasta alguses varustati uute sidejaamadega Eesti vanglaid ja Eesti Raudteed, siis seekord oli riigihankekonkurss Kuressaare haiglale, Valga maavalitsuse uue sidega varustamine, Valga haigla side parandamine jne, loomulikult olid tellijateks ka suuremad erafirmad.

Ericsson tabeli eesotsas on endiselt üks paremini müüvaid kaubamärke, Meridian on samuti tabeli esikolmikus varem olnud. DeTeWe saatis oma nelja jaama kohta ühendusliinide arvuna 4, igal liinil 30 trakti.

Hetkel kuum