7. detsember 1997 kell 22:00

Suhtlemisstandardid on tagatiseks

Firma töötajatele fikseeritud suhtlemis-standardid võimaldavad kokku leppida, milles seisneb kvaliteetne teenindus ja mida te soovite kliendile pakkuda. Te võite oma klienti kuningaks, oodatuks ja tähtsaks pidada, kuid mis on nende sõnade taga, mida te kavatsete kliendi heaks teha ja kuidas teda kohelda? Suhtlemisstandardid:

- aitavad fikseerida mängumaa, kus te tegutsete. Näiteks, kas restoranis küsitakse kliendi käest, kuidas talle toit maitseb? Kas see on viisakas küsimus või vahetatakse ta leige praad tõepoolest välja? Kas seda tehakse pärast pikka vaidlust ning milliste argumentide põhjal ja kui kiiresti?

- võimaldavad situatsioone ennetada;

- võimaldavad firmal kujundada oma nägu, teha kliendi jaoks midagi erilist ja garanteerida talle alati hea teenindus.

Väikestes firmades on kindel teeninduskvaliteet suurtest firmadest veelgi vajalikum. Sõltub ju nende ellujäämine palju rohkem üksikteguritest ja iga klient on neile eluliselt tähtis.

Hetkel kuum