17. detsember 1997 kell 22:00

Viljandi pagarid konkurentsihädas

Viljandi pagaritööstuse juhid on esitanud konkurentsiametile järelepärimise, sest peavad Leiburi otsust vähendada väljaspool Tallinna toodete hindu konkurentsiseaduse rikkumiseks. Nii kinnitas Sakalale Vilma juhatuse esimees Andres Soosaar.

Paistab, et pagaritele kohe meeldib aastalõpu paiku konkurentsiküsimustega tegelda. Meenutame aega kaks aasta tagasi, mil Eesti leivaliit otsustas kollektiivselt saia-leiva hinda tõsta. Selle taga kartellikokkulepet konkurentsiamet mäletatavasti tõestada ei suutnud.

Ilmselt rebis Leiburi seekordne samm Vilmal suisa isikliku haava lahti. Kui teised pagaritööstused ootasid toona uue aastani, siis leivaliidu esimehe Arnold Kimberi juhitav Vilma kergitas eeskuju näidates hindu juba detsembris. Selge, et vahetult enne jõule tõi selline samm kaela hulga ebameeldivusi. Nüüdne Leiburi vastupidine käitumine meenutas Vilmale ilmselt väga valuliselt tema kunagist äpardust.

Hetkel kuum