15. jaanuar 1998 kell 22:00

Erki Urva valis telekommunikatsiooniäri

Telekommunikatsiooniäri on äärmiselt kiiresti arenev ning perspektiivne, põhjendas Urva oma tööle asumist senisest tegevusvaldkonnast erinevale alale. «Selle ala kasv ületab tulevikus ilmselt olulisel määral turismimajanduse kasvu ning selle ala rentaablus on võrreldes reisibüroondusega kindlasti suurem,» lisas ta.

Detsembris Wrisist lahkunud Urva tõdes, et talle laekus mitu tööpakkumist ka turismi alalt, sealhulgas Eesti suurimalt reisibüroolt Estravel, kuid turismialaseid ettepanekuid ei pidanud ta huvitavateks.

«Olen 6,5 aastat töötanud reisibüroo direktorina ning leidsin, et tahaks teha midagi muud,» lausus ta. Siiski ei välistanud ta, et kunagi tulevikus turismialale tagasi pöördub.

Volituste lõppemiseni kevadel jätkab Erki Urva Eesti turismifirmade liidu presidendina. Erki Urva töötas üle aasta reisibüroo Wris tegevdirektorina ning enne seda reisibüroo Estonian Holidays tegevdirektorina.

Data Telecom on Eesti juhtivaid Internerti-teenust pakkuvaid firmasid, mis on välja kasvanud omaaegsest reisibüroo Estravel data-osakonnast.

Eelmise aasta lõpus müüdi 51% firma aktsiatest Euroopa juhtivale andmesidevõrkude firmale, Hollandis asuvale EUnetile, mille frantsiisipartner oli Data Telecom ka varem. Ülejäänud aktsiad kuuluvad Eesti eraisikutele.

Data Telecomi eelmise aasta netokäibe prognoos oli 10 miljonit krooni, kasumiks prognoosis ettevõte 0,9 miljonit krooni. Äripäeva arvutifirmade TOPis oli Data Telecom 40. kohal.

Urva sõnul on EUnet Soomes turuliider ning Eesti liitumisel Euroopa Liiduga kasvab EUneti kui Euroopa ühe suurema võrguteenuste pakkuja osatähtsus veelgi.

Erki Urva põhiülesanded uuel töökohal on finants- ja turundusalane tegevus ning suhted EUnetiga. Data Telecomi senine tegevdirektor Neeme Takis jätkab juhatuse esimehena ning hakkab tegelema põhiliselt tehnoloogiliste küsimustega.

Hetkel kuum