• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väravatorn käis käest kätte

  Hortus Musicuse ja Filharmoonia kammerkoori kasutuses oleva Väravatorni hoone tagastamine Uno Robert Wernerile käis tavatult kiiresti. Tänavu talvel jõustunud Tallinna linnakohtu otsuses nenditakse, et testamendijärgse pärimisõiguse tunnistuse sai Werner kätte alles aprillis 1997, pool aastat pärast seda, kui ta oli oma pärimisõigust kasutanud.
  Kohus juhtis tähelepanu sellele, et vara tagastamise otsustamisel unustati kindlaks teha tagastatava vara koosseis. Kultuuriministri määrusega olid 1996. a augustist kõik Tallinna all-linna kindlustused tunnistatud kultuurimälestiseks. Valitsuse määruse järgi kuulusid Neitsitorn, Tallitorn ja nende vaheline müüriosa koos galeriiga 1. detsembril 1994 riikliku vara hulka, mille valdaja on rahandusministeerium.
  Omandireformiameti juhataja Vladimir Viies sõnas, et vaidlusaluse vara omanik kuulub kõigele lisaks 1941. aastal Saksamaale ümberasunute ja hiljem kompensatsiooni saanute nimekirja.
  Jõustunud kohtuotsus on saadetud Tallinna linnavalitsusse ettepanekuga tagastamisotsus uuesti läbi vaadata ja uus otsus teha. Linnavalitsus peab hüvitama kohtuskäimise kulud Eesti Filharmoonia kammerkoorile ja Eesti Kontserdile, kes Väravatorni tagastamise vaidlustasid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.