27. mai 1998 kell 22:00

Tallinna börsil puhkes paanika

Aktsiate hinnad Tallinna börsil tegid eile pärastlõunal hommikuse kerge langustrendi järel läbi kiire kukkumise. ÄP indeks lõpetas börsi sulgemisel 530,39 punkti tasemel.

Langust vedasid taas pangaaktsiad, millest Hansapanga aktsia langes õhtuks 9,8% ja Hoiupanga aktsia 9,6%. Teiste pankade langusprotsendid jäid 4,7 ja 6,4% vahele. Enimkaubeldud oli Hansapanga aktsia, andes 17,93 mln krooniga ligi poole börsisüsteemi päevakäibest.

Maaklerid ütlesid BNSile antud kommentaarides, et pärastlõunane järsk kukkumine tulenes paari välisinvestori suuremahulisest müügikorraldusest, misjärel puhkes kohalike investorite hulgas müügipaanika.

Oma mõju Tallinna börsile avaldab kindlasti ebastabiilsus Venemaa finantsturgudel ja sealse aktsiaturu kiire kukkumine eile.

Kindlasti muudavad taolised sündmused Eesti naaberriigis siinsed välisinvestorid rahutuks ja halvema kartuses hakatakse positsioone likvideerima. Kuna Vene finantsturgudel pole kiiret stabiliseerumist oodata, pole lootust ka Eesti aktsiaturu kiirele kosumisele. Pigem on pessimistlikud meeleolud süvenemas.

Hetkel kuum