Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Millele pöörata tähelepanu enne jaama ostmist

  Tuleb muretseda esimene või uuem telefonikeskjaam -- sellise olukorra ees seisab kevadeti järjest rohkem firmasid. Sügisest peaks senise sidesüsteemi (või süsteemituse) viima uuele tasemele.
  Esimene info saadakse Eesti tavade kohaselt tuttavatelt -- kes mida kasutab, kas on rahul. Väga hea info, kuigi mitte alati objektiivne lõplike järelduste tegemiseks.
  Telefonijaam tuleb osta firmast, millel on selles valdkonnas saavutusi ja kogemust. Uurige, millise firma jaamu ja kui kaua on müüja pakkunud. Reeglina ei müü professionaalid eri tootjate jaamu. Võib küsida, kuhu ja kellele selliseid jaamu Eestis ja konkreetsemas piirkonnas on müüdud. Asjalikud firmad seda infot ei varja.
  Küsige jaama arenguperspektiivi, garantii pikkust, paigaldust ja soovi korral hoolduslepingu sõlmimise võimalikkust, mis kohustaks tulevikus kerkivate murede puhul müügifirmat teist ka välja tegema. Nii mõnedki firmad kaotavad kahjuks pärast müügitehingut kliendi vastu huvi.
  Sidepeetused (olenemata tekkimise iseloomust ) peaksid olema likvideeritavad 48 tunni jooksul. Kui firma seda pakub, on tulevik turvaline.
  Leidnud sellise firma -- minge kohale. Silmast silma suhtlemine ja mure kurtmine viib tihti kiiremale reageerimisele ja edasisele soojemale suhtlemisele. Kaasa aga võtke mõned pidepunktid müügimehele, et tal oleks võimalik kiirelt aimu saada teie firma vajadustest.
  Selgitage, mitu inimest firmas istub laudade taga ja vajab ühe töövahendina telefoni ja kui palju on passiivseid töökohti (faksid, modemid). Kas lähiajal on oodata selle numbri suurenemist? Kui jah, siis mil määral? Kui palju teil linnaliine juba on ja kui palju arvate neid juurde vajavat? Kui paljudel inimestel võiks olla juhtmeta telefon? Laske müüjal ennast üle külvata telefonijaama eri võimaluste pakkumisega. Saate palju uut ja põnevat infot, mida enne ei osanud küsidagi, kuid mida võiks rakendada.
  Sellised «üllatused» on kõnearvestus, juhtmeta süsteemitelefon, laia kasutamisvõimalusega kõnesalvestus, odavama kõnekanali võimalus.
  Küsige selgitusi Eesti Telefoni sidestandardite kohta: mida tähendab analoog- ja digitaalnumber, ISDN, 30B+D standard ja S0-standard. Kuidas see kõik aitab teie ettevõttel raha kokku hoida? Kas sama firma saab teid aidata ka tulevikus teiste sideprobleemide lahendamisel, näiteks mobiiltelefonide ja lauatelefonide muretsemisel?
  Nii saate kiire ja üpris selge pildi turul pakutavast. Jääb üle vaadata korraks rahakotti ja tulevikku -- ning ühe müüjaga käed lüüa!
 • Hetkel kuum
Kaimar Karu: valitsusjuhi üleskutse alandada müügihindu on populism
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kaimar Karu: valitsusjuhi üleskutse alandada müügihindu on populism
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
DelfinGroup plaanib maksta esimese kvartali eest dividendi
DelfinGroup teeb aktsionäridele ettepaneku maksta esimese kvartali eest üle 800 000 euro dividendi.
DelfinGroup teeb aktsionäridele ettepaneku maksta esimese kvartali eest üle 800 000 euro dividendi.
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: mõistagi tabas mind raev, kuid härrasmees häält ei tõsta Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Raadiohitid: kui palju kinnisvaraturg veel kukub?
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Fantoomliitujad vabastasid gigavati jagu võrguvõimsust
Võrguettevõtete andmetel on fantoomliitujad pärast elektrituruseaduse muudatuste jõustumist vabastanud juba üle 1000 megavati jagu võrguvõimsust.
Võrguettevõtete andmetel on fantoomliitujad pärast elektrituruseaduse muudatuste jõustumist vabastanud juba üle 1000 megavati jagu võrguvõimsust.
Raadiohommikus: Võrumaa, Rootsi ja kaugemadki kohad
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis tuleb juttu immigratsioonipoliitikast, Nursipalust ja Rootsist.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis tuleb juttu immigratsioonipoliitikast, Nursipalust ja Rootsist.
Raadiohommikus võite teeninud õnnelikud ettevõtjad
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äsja asutatud ja Rakveres suure hanke võitnud teedeehitusfirma osanikuga, Baltimaade ainsa kahe Michelini tärni restorani omanikuga ja ehitusfirma juhiga.
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äsja asutatud ja Rakveres suure hanke võitnud teedeehitusfirma osanikuga, Baltimaade ainsa kahe Michelini tärni restorani omanikuga ja ehitusfirma juhiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.