• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aasia kriis ähvardab taas

  Läti aktsiaturg liikus eile taas vaikselt languse suunas. Börsi indeks RICI kukkus päevaga 0,78% ja lõpetas õhtul 377,52 punkti tasemel. Börsi käive kahanes üleeilsega võrreldes ligi kaks korda, ulatudes napi 137 627 latini (3,32 mln kr). Börsisüsteemi juhtiv aktsia oli Unibanka, mille käive moodustas börsi kogukäibest üle kolmandiku ehk 49 140 latti. Hind kukkus elavas kauplemises aga koguni 12 santiimi võrra ehk 4,9%.
  Ka Vilniuse börsil jätkus neljapäeval vaikne langus ja seda kogu turu ulatuses. Põhinimekirja aktsiad langesid keskmiselt 0,88% võrra ja A-nimekirja aktsiad 0,34%. Investorid hoiavad börsist endiselt eemale, oodates, kuni peatub langus regiooni liiderturul Eestis. Kuigi Leedu turg pole langenud niipalju kui naabrite Läti ja Eesti aktsiaturud, lõpetas põhinimekirja indeks eile napilt 2% kõrgemal ajaloo madalaimast tasemest, vastavalt 816,59 punkti ja 799 punkti. Märkimisväärset käivet näitasid Vilniuse börsil eile vaid Hermise panga ja Leedu Energia aktsiad, mille käibed olid vastavalt 150 000 ja 167 000 litti.
  Aktsate hinnad Venemaa kauplemissüsteemis jätkasid neljapäeval langustrendil, kukkudes tagasihoidliku, 22,89 mln dollarise käibe juures 3,3% -- RTS-indeks lõpetas 178,13 punkti tasemel. Diilerite sõnul valitsevad aktsiaturul pessimistlikud meeleolud, mis on seotud ebastabiilse olukorraga Vene finants- ja poliitika maailmas. Jätkuvalt depresseerib ka Aasia finantsturgude kukkumine.
  Korrektsioon Ühendriikide aktsiaturul jätkus kolmapäeval. Dow langes päevaga 0,86%, 8971,7 punktile. Kuigi turgudel oli pingsalt oodatud Fedi juhi Alan Greenspani kõnet, reageerisid turud sellele üllatavalt leigelt. Kukkumise tingis pigem kasvav mure Aasia turgudel toimuva pärast, mis annab varem või hiljem hoobi USA kompaniide kasumitele. Suurema löögi alla satuvad loomulikult siin tehnoloogia aktsiad ja Nastaqi indeks langeski kolmapäeval 1,53% 1773,26 punktile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vadim Orlov: Narva arengu võtmeküsimus on, kuidas tõsta keskmist palgataset
Narva vajab uusi ettevõtteid, mille ärimudel ei põhine odaval tööjõul, kirjutab Narva tööstuspargi juht ja linnavolikogu kandidaat valimisliidust "Katri Raigi nimekiri" Vadim Orlov vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Narva vajab uusi ettevõtteid, mille ärimudel ei põhine odaval tööjõul, kirjutab Narva tööstuspargi juht ja linnavolikogu kandidaat valimisliidust "Katri Raigi nimekiri" Vadim Orlov vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Soome tööampsufirma kasutab Eestit katsepolügoonina
Soome suurim tööjõudu vahendav platvorm Treamer alustas Euroopasse laienemist Eestist, mis on nende jaoks katseturg.
Soome suurim tööjõudu vahendav platvorm Treamer alustas Euroopasse laienemist Eestist, mis on nende jaoks katseturg.
Kulutused reisimisele läksid teises kvartalis lendu
Eesti elanikud tegid tänavu teises kvartalis 97 000 välisreisi ja 472 000 ööbimisega sisereisi. Keskmine reisikulu inimese kohta oli oluliselt suurem kui kunagi varem.
Eesti elanikud tegid tänavu teises kvartalis 97 000 välisreisi ja 472 000 ööbimisega sisereisi. Keskmine reisikulu inimese kohta oli oluliselt suurem kui kunagi varem.