30. juuni 1998 kell 22:00

Pankrotis Suure-Jaani metsamajand müüdud

Pankrotihaldur Arno Mägi müüs ettevõtte selle senise rentnikuga seotud firmale, mille põhiomanik on Riho Mandri. Mandri on juba rentnikuna teinud ettevõttesse ligi 3 miljoni krooni eest investeeringuid ja hoidnud saeveski ning puidutööstuse töös.

«Imestan, et huvi sellise suure metsatööstuse vastu nii väike oli,» ütles Arno Mägi. Tema sõnul on Eesti metsatööstus mõõnast üle saamas ja Suure-Jaanis on perspektiivne tegutseda.

«Jälgisin tehingu puhul ka seda, et säiliksid töökohad, sest metsamajand on kohalik suurim tööandja,» ütles Mägi. Praegu saab seal tööd 100 inimest ja töötajate arvu on kavas suurendada 130-ni.

Mägi sõnul saab oma 1,7 miljonit krooni kindlasti tagasi Viljandi maksuamet. Teistel võlausaldajatel on raha saamise lootus väike.

Riho Mandri tahab Suure-Jaani metsatööstuse viia vähemalt Eesti esimese kaheksa saeveski hulka. Tema sõnul tuleb kiiresti teha veel 2 miljoni eest täiendavaid investeeringuid, et tootmistingimused heaks saada.

«Järgmisel aastal hakkame tööle kahes vahetuses ja siis peaks meie võimsus olema 8000 tihumeetrit palki kuus,» ütles Mandri. Metsatööstus valmistab ka suvilaid ja aiamaju ning mööblit. Saematerjal ja muu toodang eksporditakse peamiselt Horvaatiasse, Norrasse, Prantsusmaale, Saksamaale ja Austriasse.

Suure-Jaani metsamajand kuulus eraisikuna pankrotti läinud Mart Erikule, kes ostis majandi erastamisagentuurilt 11 miljoni krooni eest. Pärast erastamist ei suutnud ettevõte jalul püsida ja kiiresti tekkisid võlad. Möödunud aastal korraldatud avalikul enampakkumisel metsamajandi ostasoovijaid polnud.

Hetkel kuum