• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pankrotis Suure-Jaani metsamajand müüdud

  Pankrotihaldur Arno Mägi müüs ettevõtte selle senise rentnikuga seotud firmale, mille põhiomanik on Riho Mandri. Mandri on juba rentnikuna teinud ettevõttesse ligi 3 miljoni krooni eest investeeringuid ja hoidnud saeveski ning puidutööstuse töös.
  «Imestan, et huvi sellise suure metsatööstuse vastu nii väike oli,» ütles Arno Mägi. Tema sõnul on Eesti metsatööstus mõõnast üle saamas ja Suure-Jaanis on perspektiivne tegutseda.
  «Jälgisin tehingu puhul ka seda, et säiliksid töökohad, sest metsamajand on kohalik suurim tööandja,» ütles Mägi. Praegu saab seal tööd 100 inimest ja töötajate arvu on kavas suurendada 130-ni.
  Mägi sõnul saab oma 1,7 miljonit krooni kindlasti tagasi Viljandi maksuamet. Teistel võlausaldajatel on raha saamise lootus väike.
  Riho Mandri tahab Suure-Jaani metsatööstuse viia vähemalt Eesti esimese kaheksa saeveski hulka. Tema sõnul tuleb kiiresti teha veel 2 miljoni eest täiendavaid investeeringuid, et tootmistingimused heaks saada.
  «Järgmisel aastal hakkame tööle kahes vahetuses ja siis peaks meie võimsus olema 8000 tihumeetrit palki kuus,» ütles Mandri. Metsatööstus valmistab ka suvilaid ja aiamaju ning mööblit. Saematerjal ja muu toodang eksporditakse peamiselt Horvaatiasse, Norrasse, Prantsusmaale, Saksamaale ja Austriasse.
  Suure-Jaani metsamajand kuulus eraisikuna pankrotti läinud Mart Erikule, kes ostis majandi erastamisagentuurilt 11 miljoni krooni eest. Pärast erastamist ei suutnud ettevõte jalul püsida ja kiiresti tekkisid võlad. Möödunud aastal korraldatud avalikul enampakkumisel metsamajandi ostasoovijaid polnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs jätkas nädalat langusega
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.