• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riik taotleb kohtu kaudu tööpartei pankrotti

  Valitsus nõuab justiitsministeeriumi kaudu tööparteilt 7,8 miljonit krooni saamata jäänud tulu.
  «Varasemad kohtuistungid on tõestanud, et Kentmanni 13 maja on ESDTP ebaseaduslikus valduses,» rääkis valitsuse esindaja, advokaadibüroo KPIV jurist Kaidar Sultson. «Maja tegelikul omanikul, riigil, on seetõttu jäänud tulu saamata.»
  Ajutise pankrotihalduri Arno Mägi sõnul on ESDTP maksejõuetu. Mägi ütlusel on võlgnikul vara umbes 20 000 krooni eest.
  «Mittetulundusühingu seaduse järgi peaks ESDTP taotlema sellises olukorras ise pankroti väljakuulutamist,» lisas Mägi.
  ESDTP esimehe Tiit Toomsalu väitel ei võlgne tööpartei riigile punast krossigi. «Riigi nõue on laest võetud,» seletas Toomsalu. «Lihtsalt on ruutmeetrid korrutatud kesklinna büroopindade eelmise aasta hindadega.»
  Toomsalu kinnitusel on jõustunud kohtuotsus fikseerinud, et perioodil 1991--1997 oli vaidlusaluse maja omanik AS MKE. «Näen kogu selles kampaanias eesmärki lõpetada meie partei tegevus,» järeldas Toomsalu.
  Tallinna linnakohus algatas ESDTP pankrotimenetluse 6. augustil. Kohus jätkab arutelu ESDTP pankroti väljakuulutamise asjus oktoobri lõpus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.