2. september 1998 kell 22:00

Riik taotleb kohtu kaudu tööpartei pankrotti

Valitsus nõuab justiitsministeeriumi kaudu tööparteilt 7,8 miljonit krooni saamata jäänud tulu.

«Varasemad kohtuistungid on tõestanud, et Kentmanni 13 maja on ESDTP ebaseaduslikus valduses,» rääkis valitsuse esindaja, advokaadibüroo KPIV jurist Kaidar Sultson. «Maja tegelikul omanikul, riigil, on seetõttu jäänud tulu saamata.»

Ajutise pankrotihalduri Arno Mägi sõnul on ESDTP maksejõuetu. Mägi ütlusel on võlgnikul vara umbes 20 000 krooni eest.

«Mittetulundusühingu seaduse järgi peaks ESDTP taotlema sellises olukorras ise pankroti väljakuulutamist,» lisas Mägi.

ESDTP esimehe Tiit Toomsalu väitel ei võlgne tööpartei riigile punast krossigi. «Riigi nõue on laest võetud,» seletas Toomsalu. «Lihtsalt on ruutmeetrid korrutatud kesklinna büroopindade eelmise aasta hindadega.»

Toomsalu kinnitusel on jõustunud kohtuotsus fikseerinud, et perioodil 1991--1997 oli vaidlusaluse maja omanik AS MKE. «Näen kogu selles kampaanias eesmärki lõpetada meie partei tegevus,» järeldas Toomsalu.

Tallinna linnakohus algatas ESDTP pankrotimenetluse 6. augustil. Kohus jätkab arutelu ESDTP pankroti väljakuulutamise asjus oktoobri lõpus.

Hetkel kuum